Klachten C&A: 'Besteld, niks ontvangen en ook geen geld terug', wat is er aan de hand?

05042021 CenA.jpeg

Het regent klachten bij C&A. 'Online bestellingen blijken helemaal niet voorradig. Dit geeft C&A pas aan als je al betaald hebt. Vervolgens wordt het stil, telefonisch zijn ze niet bereikbaar en geld terugstorten behoort ook niet tot de mogelijkheden. Wat is er aan de hand', vraagt Yolanda zich af. Genoeg reden dus om de winkelketen te vragen naar wat er speelt.

Je hoeft niet veel moeite te doen om na te gaan of deze klacht klopt. Klachtensites als Trustpilot en Klacht.nl staan vol met dergelijke berichten over C&A. Het gaat hier onder andere om mensen die al een maand op hun bestelling wachten. Ook zijn er klachten over de slechte bereikbaarheid, lang wachten op terugbetalingen en over het algemeen: 'wanorde'.

Wat speelt er precies bij C&A?

Radar vroeg naar aanleiding van de klachten om opheldering. Kim Boomsma van de communicatieafdeling van C&A Nederland meldt desgevraagd dat het totale C&A Online Shopteam momenteel met grote prioriteit werkt aan het zo snel mogelijk oplossen van de genoemde uitdagingen. De keten is zich dus bewust van de klachten.

Verschuiving naar online

Ze vervolgt: 'Winkelen in onze fysieke winkels is tijdens de Covid-19-pandemie lastiger geworden, hierdoor ervaren ook wij een enorme verschuiving naar het doen van online aankopen. We zijn erg blij met het groeiende aantal online klanten. Echter, de snel groeiende populariteit van onze online shop brengt ook bepaalde uitdagingen met zich mee.'

Overschrijding logistieke capaciteiten

Boomsma legt uit dat een tijdelijke overschrijding van de logistieke capaciteiten ook een rol speelt. 'Hierdoor zijn wij helaas op dit moment nog niet altijd in staat om aan onze hoge eisen op het gebied van bezorg- en retourtijden te voldoen. We begrijpen de vragen en opmerkingen van de betrokken klanten. Ons doel is om al onze klanten tevreden te stellen en hen ondanks al deze uitdagingen een uitstekende shopervaring te bieden.'

Hoe gaat C&A deze problemen oplossen?

Volgens de keten kunnen klanten erop vertrouwen dat ze met 'de hoogste prioriteit werken aan het oplossen van de uitdagingen door onze capaciteit op zeer korte termijn uit te breiden om zo bestellingen op de vertrouwde manier te kunnen leveren.'

Daarnaast wordt de online klantenservice uitgebreid. 'We geven hen ook aanvullende trainingen om de juiste reactietijden te garanderen. Prioriteit is om met deze extra inspanning alle klantvragen zo snel mogelijk op te lossen. Ook bij onze klantenservice van de Nederlandse C&A-winkels hebben wij, onder andere vanwege de noodzakelijke andere manier van winkelen door Covid-19, in de afgelopen weken veel extra drukte ervaren. Wij beseffen dat veel klanten ons minder goed konden bereiken en hopen van harte dat het activeren van een online link op www.c-a.com het maken van een shop-afspraak bij C&A zal vergemakkelijken', aldus Boomsma.

Herken jij dit probleem?

Of is er een andere winkel waarover je soortgelijke klachten hebt? Meld het vooral op ons forum en bespreek het met andere consumenten.