Kledingapp Vinted speelt voor eigen rechter | Radar checkt

'Draag je het niet? Verkoop het dan!', de bekende slogan van Vinted.nl, een website voor de koop- en verkoop van tweedehands kleding. Handig zou je zeggen! Totdat het product dat je wilt verkopen als nepartikel wordt bestempeld door de koper en je de organisatie lastig kan bereiken.

Dit overkwam Irma, die via de site haar dure merkschoenen verkocht, die ze nauwelijks heeft gedragen.

Nep?

De koper heeft de schoenen ontvangen maar zegt na ontvangst dat de schoenen nep zijn. Sterker nog, ook Vinted oordeelt dat de schoenen niet origineel zijn en dus krijgt ze haar geld niet terug. Maar de schoenen worden ook niet teruggestuurd. Dat hoeft ook niet volgens Vinted als het gaat om nep merkartikelen.

Irma is het er niet mee eens en zegt dat het wel echte merkschoenen zijn en dat ze dat ook kan bewijzen. Irma wil in ieder geval haar schoenen terug. Omdat de handel via Vinted loopt heeft ze ook geen adresgegevens van de koper en kan ze daar geen contact meer mee opnemen.

Lastig te bereiken

Uiteraard klopt ze aan bij Vinted, maar die zijn lastig te bereiken. Zo zit het hoofdkantoor in Litouwen en hebben ze enkel een Engels sprekende helpdesk. Daarnaast is het contactformulier moeilijk te vinden op de website.

Consumentenrecht advocaat Maryse Oranje zegt dat een webwinkel, zoals Vinted, twee communicatiemiddelen moet hebben. Dat heeft Vinted. Ze hebben een contactformulier en een helpdesk, maar die zijn zoals gezegd moeilijk te vinden. Fons gaat op pad om te onderzoeken hoe het zit en vraagt Vinted om nog een keer naar de zaak van Irma te kijken.

Volledige bedrag teruggestort

Vinted heeft nogmaals naar de zaak gekeken en besloten het volledige bedrag terug te storten na tussenkomst van Radar. We vroegen zowel Vinted als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om een reactie.

Forumreacties

6
  • Door Radar

Vinted.nl, een website voor de koop- en verkoop van tweedehands kleding en schoenen, is slecht bereikbaar. Ook als een consument een paar schoenen wil verkopen dat als nepartikel wordt bestempeld door de koper. Heb jij weleens problemen gehad met Vinted.nl? Kijk hier de uitzending terug: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/kledingapp-vinted-speelt-voor-eigen-rechter-radar-checkt/

  • Door Chloerotterdam

Ik heb een soortgelijk iets meegemaakt. Ik had een Adidas trui opgestuurd naar een koper. Deze maakte mij uit voor oplichter omdat de trui vies zou zijn en te klein. Ik had duidelijke beschrijven vermeld en de trui die amper gedragen was, opgestuurd. Nu heb ik en geen geld en geen trui want de koper wilde de trui niet terug sturen en vinted hielp nergens mee

  • Door Lady1234

Ik snap dat verkopen allemaal niet zo goed. Geen omgeving waar je een plezier mee doet met je overtollige spullen?