Kom de vrieskou door met deze tips

11022021sneeuw.jpg

Het is winters koud. Deze week daalt de temperatuur op sommige plekken zelfs tot onder de -12. Maar wat zijn nu de beste tips om deze kou door te komen? Dat vroegen we aan de leden van onze WhatsAppgroep. Zij kwamen met een aantal goede manieren die we graag met jullie delen. 

De tips zijn te verdelen in een aantal categorieën. Zo kregen we tips om het warm te houden in huis, kledingtips, tips die te maken hebben met de auto, wandeltips en tips om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. 

Wintertips voor de auto

Aad adviseert de accu van de auto goed te laten testen met deze kou. 'Als de accu ouder dan vijf/zes jaar is, kan deze het begeven bij temperaturen onder de -12. Laat deze dus goed testen, zo voorkom je accuproblemen.' 

Ook geven meerdere whatsappers de tip winterbanden onder de auto te doen zodat de kans kleiner is dat je wegglijdt. 

Lees ook: 'Lege autoaccu? Gebruik geen startkabels'

Vriestips voor thuis

De meeste tips die we binnenkregen gaan over het warm en veilig houden in en om het huis. Chris geeft een goede tip voor het dichtstoppen van kieren in het huis: 'De kieren stop ik dicht met krantenpapier en dit kit ik daarna af met kleurloze siliconenkit. Dat werkt perfect!' 

Juul geeft nog de tip om kranen en waterslangen leeg te laten zodat ze niet bevriezen. Daarnaast houdt hij de waterbakken van zijn dieren (kippen, ganzen en paarden) goed in de gaten, zodat ze voorzien blijven van vers en niet bevroren drinkwater.

Wandeltips in de sneeuw

Ook geven veel leden van de Whatsappgroep tips om veilig en warm te wandelen. We moeten tenslotte ook genieten van deze mooie dagen. 

Volgens Toke is het goed om elke dag een winterwandeling te maken, want dit zorgt ook voor wat sociale contacten. Sandra tipt nog dat het goed is om twee jassen aan te doen in deze kou: een leren en daaroverheen een wollen jas. Maria zorgt voor ijzers onder haar schoenen, zodat de kans dat ze uitglijdt kleiner wordt. 

Winterse fietstips van de redactie

De redactie heeft nog een aantal tips voor fietsen in de sneeuw. Allereerst kun je je zadel wat lager zetten, zodat je sneller bij de grond bent. Daarnaast is het goed om de banden iets leeg te laten lopen voor meer grip, maar denk er – wanneer de kou weer voorbij is – wel aan de fietsbanden daarna weer goed op te pompen. Te weinig spanning is slecht voor de band.