background branding

Kosten voor storten afval verschillen enorm

afval-gemeente-duur-300818.jpg

De kosten voor het storten van afval lopen per gemeente sterk uiteen. In de ene gemeente kun je steenpuin, hout of gemengd bouwafval gratis inleveren, waar je ergens anders soms wel 200 euro per kuub afval kwijt bent. Dat blijkt uit onderzoek van Regiocontainer.

Het bedrijf zette de tarieven voor het storten van afval per gemeente op een rij. Zelfs tussen naastgelegen gemeenten kunnen de verschillen flink oplopen, tot wel 180 euro per kuub afval. Zo betalen inwoners van de gemeente Oosterhout voor het inleveren van steenpuin en hout het meest, met 300 euro voor 1 kubieke meter steenpuin. Dit terwijl bewoners van het naastgelegen Breda niets betalen voor het storten van deze soort afval.

Gratis afval storten in Zeeland

Inwoners van de provincie Zeeland komen het goedkoopst van hun afval af: volgens het uniforme beleid is het inleveren van steenpuin, hout en gemengd afval in alle Zeeuwse gemeenten gratis. Inwoners van Overijssel zijn meer geld kwijt: overal in deze provincie moeten bewoners betalen voor het storten van de onderzochte soorten afval.

Bron: Regiocontainer