KPN Glasvezel

´Razendsnel en betrouwbaar, glasvezel van KPN’, met deze slogan brengt KPN z’n glasvezelverbinding aan de man. Supersnel internet, haarscherpe televisie en goedkoop bellen, de voordelen zijn duidelijk. Maar wat als er iets misgaat? Dan blijkt de klachtenafhandeling van KPN Glasvezel ineens niet zo razendsnel en betrouwbaar.

Zo ondervinden ook de Joop en Sylvia Bobbink uit Beek. In juni sluiten ze KPN Glasvezel af. Er komt een monteur langs die een en ander installeert en de verbinding werkt. Drie dagen om precies te zijn, want drie dagen na de installatie valt alles uit en duurt het weken om alles weer aan de praat te krijgen.

De afhandeling verloopt alles behalve vlekkeloos. Joop en Sylvia bellen eindeloos met de klantenservice. KPN belt niet terug, als dat wel beloofd wordt. Wanneer er een monteur komt, kan hij niets doen of ze komen zelfs helemaal niet opdagen.

Wekenlang zitten Joop en Sylvia zonder internet, telefoon en televisie. Tot op een dag twee monteurs van het bedrijf Reggefiber komen, het bedrijf dat de daadwerkelijke glasvezelverbinding aanlegt en het signaal aanzet.

Deze twee monteurs hadden snel door wat er aan de hand was, een van de twee vertrok met z’n bus om elders in een kastje te kijken. Hier bleek een stekkertje los. Twee minuten later, werkt alles naar behoren. In totaal zijn Joop en Sylvia 56 dagen bezig geweest om de verbinding weer werkend te krijgen, terwijl het om één los stekkertje ging.

KPN inde al die tijd abonnementsgeld, de mobiele telefoonkosten stegen flink en het kostte de nodige snipperdagen. Joop Bobbink stuurt KPN daarom een rekening voor de gemaakte kosten. Pas bij de 5e aangetekende brief, komt er een toezegging van KPN. Ze krijgen €750,- genoegdoening. Alleen duurt het ook nu weer weken voordat dit overgemaakt wordt. Pas na een mail van Radar krijgt het stel hun geld. Eind goed, al goed, of toch niet? Inmiddels zitten ze door een foutje sinds half januari weer zonder verbinding.

In Amsterdam zit advocaat Loonstein met een niet werkende glasvezelverbinding. Hij is al driekwart jaar klant en kampt al die tijd met problemen; de televisie hapert vaak en telefonie werkt niet. Soms enkele minuten niet, soms uren niet, soms dagen niet.

In de tijd dat hij klant is, heeft hij tientallen storingen meegemaakt. Er zijn vele mails en brieven naar KPN gegaan, er zijn glasvezelexperts bij hem thuis geweest, de directie van KPN bemoeit zich persoonlijk met de zaak, maar het mag niet baten. De verbinding blijft storen. Loonstein laat het er niet bij zitten en hij dagvaart KPN, hij is immers advocaat.

Dan krijgt hij half januari een wonderlijke mail. Uit deze mail blijkt dat professor Loonstein helemaal geen glasvezelverbinding heeft, omdat dat in zijn wijk helemaal niet mogelijk is. Het kostte KPN al die tijd om dit uit te vinden, zelf nadat er glasvezelexperts langs waren geweest.

Hij heeft meer klachten verzamelt en overweegt om namens meer gedupeerden naar de rechter te stappen. Een van de gedupeerden is advocaat Loonstein. Hij zit al driekwart jaar met een haperende verbinding. Voor professor Loonstein is het inmiddels een principezaak. Hij heeft KPN gedaagd en wil ook namens een groep gedupeerde klanten KPN voor de rechter dagen. Aanmelden kan per mail naar Loonstein: [email protected]. Naar Radar mailen kan natuurlijk ook: [email protected].

Forumreacties

77
  • Door Radar

Supersnel internet, haarscherpe tv en goedkoop bellen: de voordelen van een glasvezelverbinding zijn duidelijk. KPN sluit dan ook vele huishoudens per week aan. Maar wat als er iets misgaat? Dan blijkt dat de afhandeling bij KPN Glasvezel niet zo snel is en het maanden kan duren voordat je een werkende verbinding hebt. Maandag 4 februari in Radar, om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1

  • Door ciske

KPN moet je met een grote boog omheen gaan.

  • Door YCW

ik had ook graag glasvezelkabelaansluiting voor een snelle internetverbinding, maar ja, de maatschappij die die glasvezelkabel aanlegt, doet dat niet in de zgn "buitengebieden"waar ik thuishoor, is niet winstgevend genoeg, dus.... geen glasvezelkabel hier in Emmer-Erfscheidenveen! 😟 YCW v.d. Meer