Kras op het scherm van je telefoon? Zo krijg je het weg

Kras Telefoon

Het is altijd weer een teleurstelling: een krasje op het scherm van je mobiele telefoon. Had je nou toch die screenprotector maar gekocht. Zo’n kras is meestal niet de hoge kosten waard van het vervangen van je scherm, dus wat nu?

Radar zocht voor je uit hoe je krasjes op je mobieltje kunt verwijderen, met middelen die waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje of in je badkamer liggen.

Tandpasta

Wist je dat je met gewone tandpasta ook krassen kunt wegpoetsen? Als de krassen niet te diep zijn, zorgt tandpasta ervoor dat je scherm weer als nieuw wordt. Hoe ga je te werk? Smeer een klein beetje tandpasta op een wattenstaafje of op een zachte doek, en wrijf hiermee een minuut of vijf in kleine rondjes over de kras. Let op dat je niet te hard drukt, anders maak je misschien weer nieuwe krassen. Door op deze manier de randjes van de kras weg te polijsten, wordt de beschadiging langzaam maar zeker onzichtbaar.

Gebruik een vochtige doek om de tandpasta weer weg te vegen en klaar is kees. Pas wel op dat je het doekje niet te nat maakt. Dan heb je weer een heel ander probleem. Het is hierbij belangrijk om echte tandpasta te gebruiken, en geen tandgel. Daar zitten niet de deeltjes die je nodig hebt om te polijsten, waardoor het niet werkt.  Je kunt je kras ook wegpoetsen met een krassenverwijderaar voor de auto of met baking soda, dat je met water tot een pasta mengt. Ook hier geldt dat je niet te hard moet drukken.  

Plantaardige olie

Durf je het polijsten toch niet aan met je mooie toestel, dan is er ook een andere - tijdelijke - oplossing. Daarvoor wrijf je een heel klein beetje zonnebloem- of olijfolie met een doekje over de kras. Daarna wrijf je het scherm weer droog met een andere doek. Meestal wordt de beschadiging nu een tijdje onzichtbaar. Maar hij komt wel weer terug, want de olie verdwijnt langzaam uit de kras. Je moet dit dus wel blijven herhalen om je toestel er netjes uit te laten zien.