Laat Sony zijn Xperia-gebruikers weer barsten?

Vorig jaar besteedden wij al aandacht aan de problemen met de smartphone Sony Xperia Z. Consumenten kregen massaal te maken met onverklaarbare barsten in het telefoonscherm bij normaal gebruik. Bovendien kwamen zij, bij melding van deze problemen, voor hoge reparatiekosten te staan.

Sony Xperia Z3-gebruikers klagen over scheuren en breuken in het scherm van de telefoon. Hoe zijn deze beschadigingen te verklaren?

Consumenten zeggen dat ze de Xperia Z3 normaal gebruiken, toch hebben zij schade aan het glas van hun telefoon. In veel gevallen werkt het touchscreen op de plekken waar beschadigingen zitten niet meer. Smartphone-reparateurs herkennen zich in de klachten: ze zien een tendens van kapotte Sony Xperia toestellen, veelal met dezelfde soort schade.

Verkeerd gebruikt

Als de telefoon binnen zes maanden na ontvangst stuk gaat, moet de verkoper kunnen aantonen dat het product verkeerd gebruikt is (zie ook https://www.consuwijzer.nl/elektronica/ontevreden-over-aankoop/rechten-bij-product-dat-niet-goed-ondeugdelijk-is).

Als hij dit niet kan aantonen heeft de consument recht op gratis reparatie of vervanging. Veel consumenten met een kapotte Xperia Z3 geven echter aan dat bij melding van het defect de schade vaak wordt afgedaan als 'gebruikersschade', ook als de telefoon niet verkeerd is gebruikt.

Bekijk ook

Forumreacties

28
  • Door Radar

Vorig jaar besteedden wij al aandacht aan de problemen met de smartphone Sony Xperia Z. Consumenten kregen massaal te maken met onverklaarbare barsten in het telefoonscherm bij normaal gebruik. Bovendien kwamen zij, bij melding van deze problemen, voor hoge reparatiekosten te staan. Sony beloofde toen beter om te gaan met klachten over de hardware. Maar inmiddels is er een nieuwe smartphone uit in de Sony Xperia-reeks, de Z3, en horen wij dezelfde problemen: opnieuw treden er barsten op, en opnieuw wordt de schuld vaak onterecht bij de consument neergelegd. Maandag 16 februari in Radar, om 20:30 bij AVROTROS op NPO 1

  • Door Teunbosseman

Toch typisch.......heb een Z1 compact, in mijn omgeving enkele een Z1 en Z2 en geheel geen problemen. Blijkbaar heb ik iedere keer "mazzel" met een model welke geen gebreken vertoond. S6 voor diegene welke wel deze problemen hebben.

  • Door sjohie

Beetje een Telegraaf titel, er zijn behoorlijk wat toestellen in de Xperia lijn, terwijl het dus duidelijk niét om alle toestellen gaat, mijn ZR doet het prima zonder na 4 maanden gebruik zonder case. Overigens blijkt na een poll op XDA dat het wel eens om ~27% van de bezitters van de Z3/Z3-mini toestellen kon gaan, alhoewel 9% daarvan weer toegeeft dat het door het laten vallen van het toestel is gekomen, dus dat zou dan op iets van 18% uitkomen.