Landelijke staking streekvervoer uitgesteld naar woensdag

staking-uitgesteld-210618.jpg

De eerder aangekondigde landelijke staking in het streekvervoer is met twee dagen uitgesteld naar woensdag. De vakbonden CNV Vakmensen en FNV Streekvervoer zeggen de bemiddelaars meer tijd te geven om tot een oplossing te komen.

Dat betekent concreet dat de staking niet al op maandagochtend begint, maar op woensdagochtend 27 juni. De staking zal dan 72 uur duren, tenzij er alsnog eerder een akkoord over een cao wordt bereikt.

'Bussen blijven rijden indien er dinsdag een fatsoenlijk resultaat is'

'Mocht er uiterlijk dinsdag 26 juni einde dag een fatsoenlijk resultaat van bemiddelaars liggen, zwart op wit, dan blijven de bussen rijden. Is er dinsdag geen resultaat, dan wordt er vanaf woensdag 27 juni alsnog gestaakt', meldt de FNV.

CNV zegt zich te realiseren dat een staking in het openbaar vervoer grote gevolgen zal hebben voor de reizigers. 'Als we dat met elkaar kunnen voorkomen, dan tekenen we daarvoor. Maar daar hebben we toch echt de medewerking van de werkgevers voor nodig', laat een woordvoerder weten.

Loonsverhoging, werkdruk en plaspauzes

Er wordt onderhandeld over een cao voor 12.000 werknemers in het streekvervoer. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke tweeënhalf uur een (plas)pauze.

Radar besteedde eerder aandacht aan de aangekondigde staking. Lees hier meer:

Landelijke staking streekvervoer voor onbepaalde tijd

Bron: ANP