Langere treinen in de spits

De NS gaat treinen die in de spits vaak met drukte te maken hebben langer maken. Het gaat onder andere om 9 sprinters en 5 intercity's op de trajecten Amsterdam-Zwolle, Uitgeest-Rotterdam CS en Den Bosch-Nijmegen. Dit blijkt uit een brief van de NS aan reizigersverenigingen, meldt Nu.nl.

Reizigersorganisaties en vakbond FNV Spoor klagen al langer over volle treinen tijdens de spits en tijdens werkzaamheden.

Verder laat NS in een brief aan reizigersorganisatie Rover en de Maatschappij Voor Beter OV weten dat de intercity's tussen Den Haag CS en Enschede en tussen Schiphol en Amsterdam Zuid al langer zijn gemaakt.

Landelijke werkgroepOok komt er een landelijke werkgroep die alle binnengekomen klachten over te grote drukte in de trein gaat onderzoeken. Verder gaat deze groep hinderlijke spoorwerkzaamheden bekijken. Vervolgens kunnen treinen langer worden gemaakt of kunnen extra bussen worden ingezet naar aanleiding van het advies.

Vanaf 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Er wordt dan extra personeel ingezet om het aantal reizigers te tellen. Zo moet worden nagegaan of de prognoses van het aantal reizigers kloppen. 

OnderhoudDe normen voor het inschatten van reizigersstromen tijdens onderhoud worden ook aangescherpt. Dit wordt gedaan naar aanleiding van recente problemen bij onderhoud aan het spoor tussen Amsterdam Centraal en Leiden en tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. 

Bron: Nu.nl