NS verlengt treinen op drukke trajecten

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat vanaf vandaag extra treinen inzetten op bepaalde trajecten. Aanleiding daarvoor zijn klachten over volle treinen. Dat meldt reizigersorganisatie Rover.

Rover startte vorige maand een app. Daarin konden mensen klagen over een volle trein via het 'Meldpunt Volle Treinen'. In de eerste maand ontving de reizigersorganisatie ruim vijfduizend meldingen.Langere treinen op trajecten

De meeste klachten kwamen binnen op de trajecten Den Bosch-Nijmegen, Amsterdam-Uitgeest en Venlo-Eindhoven. De NS gaat op de twee laatstgenoemde trajecten nu langere treinen inzetten.

Op het traject Den Bosch- Nijmegen zijn geen langere treinen mogelijk, in verband met de perronlengtes van de stations. De NS zet daar wel een extra spitstrein in.

De reizigersorganisatie kreeg 350 meldingen van reizigers die op het perron moesten achterblijven door de overvolle treinen. Rover vindt het nu nog moeilijk om conclusies te trekken op basis van de klachten, omdat er nog geen soortgelijke app bestond.

Bron: Nu.nl