Last van irritante spamtelefoontjes? Met deze apps kun je het tegengaan

10meitelefoontjes.jpg

Weer dat vervelende telefoontje! Dat is nu al de derde keer deze week. Geïrriteerd druk je het nummer weg en ja hoor, de dag erna is het weer raak. Eerder bespraken we al hoe je nummers blokkeert op je iPhone of Android-toestel en nu geven we je tips over welke apps je kunt gebruiken om de nummers te blokkeren en vervelende telefoontjes te voorkomen. 

Radar zet een aantal apps op een rijtje die het meest gebruikt worden voor het herkennen en blokkeren van ongewenste telefoontjes. De meeste apps kunnen voor Android én iOS worden gebruikt. 

Call Control

Wereldwijd maken ruim 12 miljoen mensen gebruik van de app Call Control. De app werkt met een lijst met telefoonnummers van bekende spammers. Ook tekstberichten van nummers uit de beruchte lijst worden geblokkeerd. 

Verder worden nummers die voorkomen op de Bel-Me-Niet-lijsten ook automatisch geblokkeerd. Je kunt ook zelf nummers intoetsen die je wilt blokkeren en mocht je toe zijn aan rust, dan kun je zelfs iedereen blokkeren. Call Control is gratis en kan worden gebruikt met iOS en Android. 

Mr. Number

De app Mr. Number laat je gratis twintig nummers blokkeren, daarna zijn er kosten aan verbonden. Berichten die door de app worden herkend als spam, worden geblokkeerd. Deze nummers hoeven niet per se op de ‘zwarte lijst’ te staan. Het is dus verstandig hiermee op te letten en elke keer te checken wat de app markeert als spam. 

De app is ook te gebruiken om andere bellers te blokkeren. Je kunt bijvoorbeeld die ene irritante collega automatisch doorsturen naar je voicemail. Ook kun je zelf nummers invoeren als spam, om zo andere gebruikers van de app te helpen. Mr. Number is beschikbaar voor Android en iPhone. 

Truecaller

Bij Truecaller kun je handmatig ‘zwarte’ en ‘witte’ lijsten maken om bepaalde nummers te blokkeren of juist toe te staan. Ook bij deze app kun je handmatig nummers invoeren, zodat je kunt kijken of het anonieme nummer dat jou de hele tijd belt, geregistreerd staat bij Truecaller. Helaas moet je je bij Truecaller wel registreren met je eigen telefoonnummer. De app is te gebruiken voor Android en iOS.

Calls Blacklist

Met de app Calls Blacklist kun je telefoontjes en sms’jes blokkeren van bepaalde nummers waar je last van hebt. Het is een lichte app die doet wat hij moet doen, zonder fratsen. 

Ook bij deze app is het mogelijk zwarte en witte lijsten te maken en deze kun je ook exporteren in een bestand om het bijvoorbeeld in een andere telefoon weer tevoorschijn te toveren. Vind je het geen fijn idee dat sommige nummers per ongeluk kunnen worden geblokkeerd? Houd dan je witte lijst goed bij. Deze app is alleen beschikbaar voor Android. 

Robo Shield Spam Call Blocker

Deze app kan zoals de meeste andere blokkeerapps een nummer herkennen: er zit een uitgebreid hulpprogramma bij. Ook kun je automatisch nummers blokkeren. Het unieke aan deze app is dat je van specifieke categorieën nummers kunt blokkeren, zoals liefdadigheidsinstellingen of telemarketeers. Deze oproepen worden automatisch naar de voicemail gestuurd waardoor je er geen last meer van hebt. Robo Shield is alleen beschikbaar voor iOS.

Bron: Want / Gadget-Info / Comparitech