Let op: 'Hypotheek Voorlichting Nederland' werkt niet samen met Radar

hypotheek-advies-nederland-werkt-niet-samen-met-radar-let-op-780.jpg

Een man die consumenten belt namens 'Hypotheek Voorlichting Nederland', vanaf het nummer +31 10 3027686, beweert samen te werken met Radar. Trap hier niet in! Deze persoon en diens bedrijf zijn niet bekend bij de redactie en van samenwerking is dus geen sprake.

Op het Radarforum hebben inmiddels twee kritische consumenten een dergelijke ervaring gedeeld.

Smits449 schrijft: 'Ik werd vandaag gebeld door een ''onafhankelijk'' bureau ingeschakeld door TROS Radar. Over het feit dat mensen die meer dan 2,3 procent rente werden opgelicht door de banken. En dat dat percentage veel lager zou kunnen. Ik vraag me af of dit legitiem is?' 

Een andere forumgebruiker was volgens eigen zeggen 'niet alert'; ze gaf aan de telefoon enkele persoonsgegevens door en prikte een voorlopige datum voor een keukentafelgesprek. ('Ik dacht, ja, een gesprek kan altijd.')

Naderhand kreeg ze argwaan. Ze belde het nummer terug maar kreeg een bandje. 'Balen dat ik niet alert was. Hele middag een naar gevoel van gehad.'

Niet legitiem

Voor de duidelijkheid: nee, dit is dus niet legitiem. De Radarredactie kent deze persoon niet en zijn bedrijf evenmin.

Ook wij hebben contact gezocht via het telefoonnummer +31 10 3027686, en ook wij kregen een bandje te horen: 'Welkom bij Hypotheekvoorlichting Nederland. Wij verbinden u zo snel mogelijk door met een van onze medewerkers' - en daarna vaag een soort geruis of geroezemoes in de verte, maar niemand die ons te woord staat. Ook was er geen mogelijkheid om een bericht achter te laten.

Onduidelijk wie of wat 'Hypotheek Voorlichting Nederland' is

Volgens de Kamer van Koophandel-gegevens is Hypotheek Voorlichting Nederland een eenmanszaak. Andere handelsnamen van de onderneming zijn:

  • Familie Advies
  • Internet Nederland
  • spin vrij wonen
  • Verwijder mijn behang
  • Steigerbouw Nederland
  • Goedkope Behangers

Het 06-nummer dat in het KvK-uittreksel staat, blijkt niet in gebruik. Wij hebben deze persoon of dit bedrijf nog niet gesproken, laat staan om tekst en uitleg kunnen vragen.

Ook gebeld door dit bureau? Meld het op het Forum

Ben je ook benaderd door Hypotheek Voorlichting Nederland of een daaraan verwant bedrijf? Wij vernemen graag je ervaring. Plaats deze in het topic, zodat andere consumenten én de redactie er kennis van kunnen nemen.

Wij zullen het topic in de gaten houden, en het uiteraard melden als wij een reactie krijgen van de persoon achter dit bedrijf.

Hoe weet je of je echt met Radar te maken hebt?

Natuurlijk bellen redacteuren van Radar regelmatig consumenten op in verband met kwesties waaraan we op radio, televisie of internet aandacht zouden kunnen besteden. Deze mensen zullen zich in zo'n geval ook altijd als Radarredacteur bekendmaken en bereid zijn om eventuele twijfels hierover weg te nemen. Je kunt ze dan bijvoorbeeld terugbellen of -mailen, of je kunt navraag doen via het officiële redactie-contactformulier van AVROTROS Radar.