background branding

Let op: nepmail Instagram in omloop, vul geen gegevens in

Instagram_nep_mail_2022.jpg

Heb jij afgelopen tijd op Instagram het volgende bericht ontvangen? 'Je account wordt binnen 24 uur verwijderd omdat je onze regels hebt overtreden'. Dan is de kans groot dat het bericht niet afkomstig is van Instagram zelf, maar van oplichters afkomstig is met als doel je inloggegevens te bemachtigen.

Het e-mailadres waarmee het nepbericht wordt gestuurd is: [email protected]. Het heeft als de doel de druk dusdanig op te voeren zodat je in de stress schiet en besluit op de link te klikken. Het bericht ziet er als volgt uit.

Tekst van het nepbericht

Hi (accountnaam)

Your account mentioned above violates our rules and will be closed within 24 hours. Go to the form to appeal.

Click to go to form. (LINK)

If you're having trouble, please refer to the Instagram Help Center.

Vraag naar inloggegevens


Via dit soort links proberen ze je om te leiden naar een pagina waar jij je gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren. Hoewel je misschien denk dat jij je account gaat beschermen, is juist het tegenovergestelde het geval. Oplichters krijgen hierdoor juist toegang tot je profiel omdat het om een nagemaakte pagina gaat. 

Mocht het zo zijn dat je in deze dienst bent getrapt, verander dan zo snel mogelijk je wachtwoord voor alle diensten waar je dit - of een soortgelijk - wachtwoord voor gebruikt.

Check inbox binnen je profiel

Twijfel je of je daadwerkelijk een bericht van Instagram hebt ontvangen? Open dan je profiel en ga de bij instellingen naar 'E-mails van Instagram'. Mocht het bericht legitiem zijn, dan is het hier terug te vinden.

Bron: Opgelicht