background branding

Let op: valse mail over IKEA-cadeaukaart in omloop

Ikea_radar_12okt18.jpg

IKEA bestaat 75 jaar en deelt cadeaukaarten uit om dat te vieren. Althans, dat staat in een e-mail die je ontvangt. Deze e-mail is echter niet van van de meubelgigant, maar van een andere partij die je probeert aan te melden voor verschillende reclame-uitingen. Oppassen dus!

De e-mail in kwestie wordt niet verstuurd door IKEA, maar door een adres dat niets met de winkel te maken heeft. De site waar de e-mail naar toe linkt, is niet ikea.com maar het ongerelateerde want-to-be-a-winner.com. 

Het klopt dat IKEA dit jaar zijn 75ste verjaardag viert. Van 1 september tot en met 31 december 2018 worden allerlei activiteiten georganiseerd, maar die komen niet overeen met wat er in deze e-mail beloofd wordt. Radar heeft contact met IKEA Nederland opgenomen. De meubelgigant bevestigt dat de e-mail inderdaad nep is.

Als je op de link klikt, word er gevraagd om drie vragen te beantwoorden: Wanneer heb je voor het laatst bij IKEA geshopt? Ben je al lid van IKEA Family? Voor welke IKEA producten ontvang je graag het 75e jubileumvoordeel? 

Na het beantwoorden van de vragen, wordt gevraagd om je ‘gratis kans’ te claimen door je geslacht, voor- en achternaam, e-mailadres en je geboortedatum in te vullen. Vervolgens moet je de voorwaarden accepteren. Wanneer je de voorwaarden accepteert, ga je ermee akkoord dat een flink aantal bedrijven je aanbiedingen mogen sturen via e-mail, telefoon, sms of zelfs.

Kijk dus uit voor deze e-mail en zorg dat je je niet openstelt voor nog meer spam!

Uitzending over waardebonnen-winacties