background branding

Let op: valse mail over winactie van 'de Happy Box' en 'Spar'

phishing-spar-happy-box23102018.jpg

In een mail, zogenaamd afkomstig van de Happy Box, staat dat je 250 euro aan boodschappen van SPAR hebt gewonnen. Dit is niet zo, de winactie is vals. De mail is niet afkomstig van 'de Happy Box'. 

In de e-mail staat: 'Wij van HappyBox vieren dat Spar 85 jaar oud is! Spar is al jaren een onmisbare supermarkt overal in Nederland. Om die reden bieden wij jou een volle mand met boodschappen ter waarde van €250 aan.' Vervolgens staan er aantal links, klik daar niet op en verwijder de mail! 

Valse winactie

De mail die afkomstig lijkt van de Happy Box is een voorbeeld van een 'valse winactie'. Bij zo'n actie wordt de indruk gewekt dat je een cadeau of een prijs hebt gewonnen, waardoor je wordt verleid om op een link te klikken. In werkelijkheid hebben de genoemde partijen niets met de actie te maken en proberen cybercriminelen met de phishingmail achter jouw persoonsgegevens te komen. 

Mailtjes met zogenaamde waardebonnen komen vaker voorbij, Radar waarschuwde eerder voor zulke berichten. Kijk de uitzending over dit onderwerp terug: Waardebon-winacties.

Bron: Fraudehelpdesk