background branding

Letselschadeslachtoffer doet aangifte tegen Canisius-Wilhelmina ziekenhuis en Achmea

040122 Still uitzending letselschade.png

Letselschade-gedupeerde Ingrid van Casteren en haar juridisch adviseur Maarten Brekelmans hebben aangifte gedaan tegen 7 personen, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. En een aangifte tegen verzekeraar Achmea volgt volgende week. Omdat deze partijen al meer dan 16 jaar haar letselschadezaak traineren op basis van een verkeerde medische diagnose.

Ingrid werd op 3 april 2005 aangereden en liep blijvend zwaar letsel op. Ze hield aan het auto-ongeluk een whiplash, niet aangeboren hersenletsel en een incomplete dwarslaesie over. Voor het ongeval was ze een sportieve vrouw met een leuke baan en een druk sociaal leven. Door het auto-ongeluk raakte ze arbeidsongeschikt, verloor ze haar relatie, kwam ze in de bijstand terecht en belandde uiteindelijk bij de voedselbank. 

Al 16 jaar strijden voor financiële compensatie

Ingrid was in 2020 te zien in een Radar-uitzending over letselschadeslachtoffers. Ze strijdt al meer dan 16 jaar voor financiële compensatie, omdat ze door wil met haar leven. De verantwoordelijke verzekeraar Achmea verstrekt amper financiële voorschotten, waardoor ze helemaal aan de grond zit en geen kant op kan.

Drie neurologen aangeklaagd

Brekelmans heeft drie neurologen aangeklaagd. Neuroloog Verhagen stelde in 2011 een verkeerde diagnose. Ingrid zou volgens hem een soort dodelijke spierziekte hebben, maar dat is niet het geval. En de andere twee neurologen weigeren de verkeerde diagnose herzien. Daarnaast zijn ook diverse bestuursleden van het ziekenhuis aangeklaagd, onder wie Herman Bolhaar, voorzitter van de Raad van Toezicht.

​​'Opzettelijk leugenachtig en onbevoegd handelen'

Volgens Brekelmans is er sprake van: 'opzettelijk leugenachtig en onbevoegd handelen.' Volgens hem is er sprake van onbevoegd medisch handelen en is Ingrid door hun optreden zwaar lichamelijk, geestelijk en emotioneel letsel toegebracht. Ook de verzekeraar Achmea weigert met een fatsoenlijke schadevergoeding te komen, waardoor Brekelmans en Ingrid nog maar één optie zien: aangifte doen en het gevecht voortzetten voor de strafrechter.

Meer aangiftes

Maarten Brekelmans laat Radar weten dat er op korte termijn meer aangiftes gaan volgen, omdat er nog steeds zo'n 14.000 langdurige letselschadezaken zijn. De gang naar de rechter lijkt nog de enige optie voor letselschadeslachtoffers.