Loterijverlies blijft het proberen: opnieuw brieven verstuurd met de vraag om geld

loterijverlies site.jpg

Bij veel consumenten zijn nieuwe brieven van Loterijverlies op de mat gevallen, waarin wordt gevraagd om geld naar de stichting over te maken. Hoewel eind vorig jaar nog bekend werd dat de grote fraudeur achter Loterijverlies BV, Ferdy Roet, naar de gevangenis moest, blijft de BV dus stug doorgaan met het versturen van hun bedelbrieven.

Opmerkzame consumenten contacteerden de reactie van Radar: jahoor er zijn wéér brieven binnengekomen van Loterijverlies. Hoewel al eerder duidelijk is geworden, zoals in 2017 toen bleek dat de stichting bedelbrieven verstuurde en in 2019 toen Radar Checkt dit probleem opnieuw aan de kaart stelde, dat Loterijverlies ongegrond geld afhandig probeert te maken van consumenten, blijft het bedrijf het alsnog proberen. 

‘Reageer niet en maak geen geld over’

Advocaat Hendrik Jan Bos vertegenwoordigde eerder consumenten die procederen tegen Ferdy Roet, omdat hij hen geld afhandig had gemaakt. Wanneer Radar bij Bos informeert over deze nieuwe lading brieven is voor de advocaat duidelijk wat voor advies hij de consumenten kan meegeven:

‘Reageer niet op de brieven en maak ook zeker geen geld over.’ De advocaat zegt bovendien dat het heel belangrijk is om geen reactie naar het bedrijf te sturen, omdat zij dan berichten terug zullen sturen en ook zullen proberen te bellen. ‘Reageer totaal niet, dat is het beste wat je kunt doen’, aldus Bos. 

Geld weggesluisd naar belastingparadijs Guernsey

In 2008 werd de stichting Loterijverlies opgericht om een schadevergoeding te krijgen van de Staatsloterij. Deelnemers die zich aansloten bij deze claimstichting moesten in eerste instantie 25 euro betalen om een rechtszaak te starten tegen de Staatsloterij.

Hoewel dit een mooie oplossing leek, bleek de oprichter van deze stichting, Ferdy Roet, het geld weg te sluizen naar belastingparadijs Guernsey. De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft Roet in de zomer van 2018 opgepakt wegens verduistering van 2,5 miljoen euro en Roet is inmiddels veroordeeld voor twee jaar cel.