Maandag in Radar: Parkeerapps | Woningschimmel | UWV tolken

parkeerapps_49160716_l.jpg

Je auto parkeren en betalen via een mobiele app. Het lijkt zo simpel, maar wat als kort parkeren je tientallen euro's kost. En: je gezondheid komt in gevaar door schimmel in je huurhuis. Verder: UWV betaalt doventolken al maanden slecht uit.

In de tv-uitzending van 24 april 2017:

Hoge parkeerkosten via mobiele app

Je beëindigt via je mobiele parkeer app een parkeeractie. Althans, dat denk je. Want de volgende dag krijg je een herinnering dat je parkeeractie nog steeds loopt met als resultaat een rekening van meer dan honderd euro.

Je kunt aantonen dat je daar al die tijd niet geparkeerd stond. De parkeerprovider wijst naar de gemeente en die wijst op haar beurt weer naar de parkeerprovider. Bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Radar zoekt het uit.

Leven met schimmel in je woning

Schimmel in je huurhuis is niet alleen vies, maar kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Je woningcorporatie moet het probleem oplossen. Wat als die niks doet?

UWV betaalt tolken niet goed uit

Doventolken worden al maanden slecht uitbetaald door het UWV. De betalingsachterstand kan oplopen tot duizenden euro’s en een grote groep tolken zit in geldnood. Het UWV is slecht bereikbaar en met de klachten wordt weinig tot niks gedaan. Hoe gaat het UWV dit probleem oplossen.

Maandag 24 april 2017 om 20:30 uur, bij AVROTROS op NPO 1.