background branding

Mediateam: Belastingaangifte | Nepmails

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Meldpunt Digitale Aangifte: een tussenstand

De Nationale Ombudsman zei vandaag dat de Belastingdienst geblunderd heeft met de vervanging van de blauwe envelop door digitaal verkeer. De termijn was te kort, en dit zou niet gedwongen moeten gebeuren.

Op ons Meldpunt Digitale Aangifte zijn de afgelopen maand ruim 1100 meldingen binnengekomen.

90 procent ging over aangifte via de site. Twee derde van die mensen was daarover positief. De redenen: tijdsbesparing, de vooraf ingevulde gegevens klopten, en de site was goed bereikbaar.

Maar daar staat dus tegenover dat 1 op de 3 mensen negatief was. Dat is veel. Zij vonden de site juist niet goed bereikbaar.

Dat ligt waarschijnlijk aan de capaciteit. 42.000 mensen kunnen tegelijkertijd aangifte doen. Dat is voor internetbegrippen al best een hoog aantal. Maar ja, met miljoenen belastingplichtigen in een beperkte tijd loopt het toch soms vast. 

Nepmails Intrum Justitia

Er zijn valse betalingsherinneringen in omloop. Zogenaamd van incassobureau Intrum Justitia. Criminelen vragen je om honderden euro's over te maken. De bijlagen van die berichten moet je beslist niet openen. Want je hebt dan kans dat er schadelijke bestanden op je computer komen.

Of dat die zelfs 'gegijzeld' wordt, zoals dat heet: hij is dan vergrendeld totdat je losgeld betaald.

Bekijk voorbeelden van de mails

Oproep: AOV-uitkering gestopt

We zoeken mensen die moeilijkheden hebben om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten of door te laten lopen tot hun pensioendatum. Soms kunnen mensen zich maar tot 65, 60 of zelfs 55 jaar verzekeren terwijl ze tot hun 67ste moeten werken.

Voor wie dit herkent en zich niet kan bijverzekeren: vul het formulier in.