background branding

70.000 mensen kunnen tegelijkertijd belastingaangifte doen

belastingaangifte21.jpg

Meer mensen kunnen dit jaar tegelijk online hun belastingaangifte doen. De Belastingdienst heeft de capaciteit verhoogd zodat 70.000 personen op hetzelfde moment bezig kunnen zijn.

Dat maakte de fiscus dinsdag bekend bij de start van de periode waarin aangifte kan worden gedaan. Vorig jaar konden aanvankelijk 40.000 personen tegelijk aangifte doen, maar dat leidde al snel tot problemen, waarna de capaciteit werd uitgebreid.

Aangiftechecklist

Nieuw bij de aangifte is ook een zogenoemde aangiftechecklist. Daarmee kunnen veelgemaakte fouten in de aangifte worden voorkomen, aldus de directeur van de fiscus die verantwoordelijk is voor de aangiftecampagne, Eline Spros-Vierkant.

Dit jaar krijgen zo'n 7,4 miljoen particulieren en 1,2 miljoen ondernemers een uitnodiging om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting. Anderen moeten zich zelf melden.

Gegevens goed controleren

Bij bijna 6 miljoen mensen heeft de Belastingdienst de aangifte 2016 al volledig ingevuld, bij de rest is die grotendeels ingevuld. Er zijn weer meer gegevens ingevuld dan vorig jaar, bijvoorbeeld pensioenen uit het buitenland. 'Maar het is belangrijk dat iedereen die gegevens goed controleert en waar nodig aanvult. Je bent immers zelf verantwoordelijk voor de aangifte die je indient', benadrukt Spros.

Als extra hulpmiddel bij het invullen van de aangifte heeft de Belastingdienst een nieuw online platform: het Kennisnetwerk belastingen en toeslagen. Het platform biedt onder meer lesmodules over de inkomstenbelasting en informatie over actuele regelgeving, wijzigingen, nieuws en verstoringen.

Bron: ANP