Meer biologische producten in supermarkten

Ondanks de economische tegenwind blijft het aanbod van biologische producten in de supermarkten toenemen. Er worden gemiddeld 141 producten aangeboden, 22 procent meer dan in 2011, zo blijkt donderdag uit de jaarlijkse telling van biologische producten door Milieudefensie.

Supermarktketen Plus komt met gemiddeld 356 biologische producten, ruim 100 meer dan het jaar ervoor, als beste uit de bus. In de Plus-schappen liggen bovendien de meeste (102) fair trade-artikelen terwijl er in de andere supermarkten gemiddeld 35 fair trade-producten zijn te vinden. 'Er is een beweging gaande die zich niet makkelijk laat stuiten', concludeert Klaas Breunissen, campagneleider duurzaam voedsel bij Milieudefensie.

Milieudefensie hield de zogeheten EKO-tellingen voor het 15e jaar, bij de eerste telling in 1998 werd alleen groente en fruit geteld en stokte de teller bij zes biologische producten. Meer dan 200 vrijwilligers gingen tussen eind augustus en eind september op pad in 532 filialen van 26 verschillende supermarktketens.

Bron: ANP