'Meer verzekeraars investeren duurzaam'

Zes van de top tien van verzekeringsgroepen in Nederland hebben het laatste halfjaar belangrijke verbeteringen doorgevoerd op het punt van duurzaam investeren.

Dit blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport van de Eerlijke Verzekeringswijzer, een initiatief van onder meer Oxfam Novib, FNV, Amnesty International en de Dierenbescherming.

SNS Reaal (Vivat Verzekeringen) voerde verreweg de meeste verbeteringen door en krijgt op 15 van de 20 maatschappelijke onderwerpen betere rapportcijfers van de Eerlijke Verzekeringswijzer. Achmea en ASR halen zes respectievelijk drie hogere scores als gevolg van beleidsaanscherpingen.

Ook bonusbeleid en corruptie onderzocht


Ook bonusbeleid en corruptie onderzocht

Allianz, ING (NN Groep) en Legal&General halen gezamenlijk zes hogere scores. Zij verbeterden alle drie hun beleid voor vermogensbeheer. Allianz en Legal&General verbeterden zich samen op nog drie onderdelen, maar hiertegenover staan twee lagere scores, voor het bonusbeleid respectievelijk belastingen en corruptie. De overige vier verzekeraars, Aegon, APG (Loyalis), Delta Lloyd en Generali, noteren geen hogere scores.

'SNS Reaal, Achmea en ASR zetten de toon', zegt projectleider Titus Bolten. 'Net als bij de vorige beoordeling een half jaar geleden, nemen zij ook nu weer het leeuwendeel van de beleidsverbeteringen voor hun rekening. Het is goed dat zij werk maken van het duurzaamheidsbeleid en dit ook aan de buitenwereld willen laten zien.' De resultaten laten volgens hem ook zien dat een flink aantal verzekeraars hier nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Bron: ANP