Meerderheid gebruikt Telefoongids nooit

telefoongids_telefoonboek_anp_628.jpg

Polluitslag

De Telefoongids en Gouden Gids worden door een meerderheid van de pollrespondenten nooit ter hand genomen. Dat zal voor de meesten geen verrassing zijn. Ruim een derde gebruikt de papieren gids wel.

In totaal maakt 62 procent nooit (meer) gebruik van de gratis papieren gidsen: de informatie is immers ook op internet te vinden. 38 procent van de 557 pollrespondenten zoekt nummers wel al bladerend op.

Het telefoonboek is populairder dan de Gouden Gids: 33 procent zoekt nummers en adressen van personen op, 25 procent (ook) bedrijfsgegevens.

Actief afmelden

Sinds 2009 gaan De Telefoongids en Gouden Gids samen binnen dezelfde kaft. Voor techblogger Alexander Klöpping was dat nog niet genoeg verandering. Hij zette in 2012 een actie op tegen het ongevraagd toezenden van het dikke boekwerk, vanwege de papierverspilling die dit oplevert. Hij wilde dat de gids enkel nog op verzoek zou worden toegezonden. Dat is niet gelukt, maar wie geen papieren gids meer wil ontvangen, kan zich via de site van De Telefoongids afmelden.