Met een ja/ja-sticker bewust kiezen voor reclame

reclame_folders_brievenbus_780.jpg

Polluitslag.

De ja/ja-sticker is welkom in Nederland, als het aan de pollrespondenten van het Radar Testpanel ligt. Met deze sticker op je brievenbus geef je aan dat je reclamefolders wil ontvangen. Plak je niets, dan ontvang je ook geen folders.

Twee derde van de 255 pollrespondenten staat positief tegenover de invoering van de ja/ja-sticker. De overige 32 procent vindt het geen goed idee.

De introductie van de ja/ja-sticker moet de status quo veranderen: alleen als je daar bewust voor kiest, ontvang je nog reclame in de bus. Nu is het nog zo dat iedereen automatisch folders krijgt, tenzij er een ja/nee- of nee/nee-sticker op de bus wordt geplakt.

Wél graag folders

Overigens zijn de folders met de positieve houding tegenover de nieuwe sticker niet direct verdwenen. Van degenen die het een goed idee vinden, zou meer dan de helft (58%) de sticker op de brievenbus plakken, om dus wél folders te ontvangen.

Het initiatief voor de sticker komt van de Partij van de Dieren. De gemeente Amsterdam heeft aangegeven het systeem per 2017 in te voeren.

Krijg jij op dit moment, ondanks je ja/nee- of nee/nee-sticker, tóch reclame in je brievenbus? Lees wat je hieraan kunt doen.

Nieuwe poll

Wil jij ook meedoen aan de polls? En aan de enquêtes van het Radar Testpanel? Schrijf je dan (gratis) in als Testpanellid, via deze vragenlijst. Wie al lid is van het Testpanel, vindt de nieuwe poll op de persoonlijke pagina.