Miljard Air Miles vervallen

air-miles-03122018.jpg

Na de laatste dag waarop ze konden worden verzilverd, zijn 1 miljard Air Miles niet ingeleverd en daardoor vervallen. Dat meldt een woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, maandag.

Per 1 december vervielen alle met het Nederlandse programma gespaarde Air Miles die ouder waren dan vijf jaar. Een jaar geleden dreigde dit nog te gebeuren bij 5,2 miljard Air Miles. 'We zijn blij dat de laatste tijd zoveel mensen toch nog in actie zijn gekomen en hun Air Miles hebben ingewisseld.'

Veel donaties aan goede doelen

De 1 miljard die zijn vervallen, maken volgens de woordvoerder minder uit dan 1 procent van het totale aantal uitgegeven Air Miles. Veel Air Miles zijn ingeleverd in ruil voor donaties aan een van de vier goede doelen die zijn verbonden aan het programma, te weten Stichting Aap, War Child, het Nationaal Fonds Kinderhulp en Justdiggit.

De laatste weken ging er ongeveer 80.000 euro per week meer naar de goede doelen dan normaal. Air Miles kunnen ook bij diverse winkels worden ingewisseld voor korting, of voor korting op brandstof of boodschappen.

Bron: ANP

Meer over