Minder brievenbussen, maar op centralere plek

brief_open800.jpg

De helft van het aantal brievenbussen in Nederland gaat verdwijnen. De 8700 die overblijven, komen op centrale plaatsen te staan, zodat ze voor iedereen goed zijn te bereiken. Belangenbond ANBO is blij dat PostNL de bussen zo veel mogelijk gaat verplaatsen.

De Eerste Kamer stemde er deze week mee in dat de komende jaren ruim 10.000 van de 19.000 brievenbussen verdwijnen. PostNL wil zo geld uitsparen, ook al omdat er steeds minder mensen een brief op de post doen. Maar vooral oudere mensen zouden daardoor worden gedupeerd.

Centralere plekken

Ouderenbond ANBO heeft in gesprekken met PostNL gepleit voor centralere plekken, bijvoorbeeld bij de ingang van een woonwijk, een zorginstelling of een winkelcentrum. 'En daar heeft PostNL naar geluisterd', zegt een woordvoerder.

Als de brievenbus een andere plek krijgt, dan zal dat tijdig op de bus zelf worden aangegeven. De ANBO heeft de vermindering van het aantal bussen altijd kritisch gevolgd, maar laat donderdag weten dat senioren best begrijpen dat PostNL met deze maatregel komt.

Bron: ANP