background branding

Misstanden ouderenzorg – reactie ANBO

kader logo ANBO_01.jpg

De ledenvereniging voor ouderen ANBO heeft gereageerd naar aanleiding van de uitzending van 1 februari 2021 over de ouderenzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen.

De zorgmedewerkers zitten door corona in een moeilijke situatie. Het is goed te begrijpen dat - door de uitval van het personeel - een deel van de medewerkers minder aan zorgtaken toekomt dan voorheen. Dat is natuurlijk vervelend voor de bewoners. Hopelijk herstelt zich dit weer snel na corona.

ANBO heeft enorm veel waardering voor de inzet van het personeel en vertrouwt erop dat ze daar alles aan zullen doen.

ANBO snapt dat in coronatijd bewoners soms wat minder aandacht van het personeel krijgen dan ze verdienen. Dat is heel naar. Maar de ouderenorganisatie heeft geen informatie dat voorzieningen en zorg zo teruglopen dat het ten koste zou gaan van de gezondheid van bewoners. Verder kan natuurlijk ook familie een waardevolle rol hebben in het geven van aandacht.

Dat mensen ook in deze coronatijd positief zijn over de aandacht van het personeel is een groot compliment voor de medewerkers. Het structurele personeelstekort blijft voor ANBO wel een grote zorg. Ze blijft daarom aandringen op een betere werkomgeving en meer erkenning voor de medewerkers.