Mobiel-bereik-update: Espel krijgt Vodafone-mast

Goed nieuws uit Espel: in die gemeente is vorige week een telefoonmast van Vodafone geplaatst. Kennelijk heeft de provider zich de ophef aangetrokken die begin januari ontstond, toen wij in de uitzending aandacht besteedden aan het (gebrek aan) mobiel bereik op diverse plekken in Nederland.

Overal en altijd bereikbaar zijn lijkt ondertussen de normaalste zaak van de wereld, maar feitelijk is dit een utopie. Dat toonden wij aan op 6 januari. Door gebrek aan mobiele dekking komt soms een sms niet aan, wordt je telefoongesprek abrupt afgebroken of valt internet weg. Dat is niet altijd erg, maar helaas heeft het soms ook levensbedreigende consequenties. Bijvoorbeeld doordat 112 niet bereikt kan worden.

De gemeente Espel ligt in zo'n 'black spot' of blinde vlek: een gebied met slecht of zelfs helemaal geen bereik. Dankzij de plaatsing van een Vodafone-mast is daar nu verandering in gekomen.

Vodafone trekt zich de ophef aanIn samenwerking met vergelijkingssite Bellen.com hielden we een enquête over mobiel bereik onder ruim 60.000 mensen. Van de dire grote providers kwam Vodafone als slechtste uit de bus: ruim 44 % van de ondervraagde Vodafone-klanten gaf aan weleens problemen te ondervinden met bellen en sms'en door gebrek aan bereik. Ter vergelijking: van de KPN-klanten was dat ruim 30 % en van de T-Mobile-klanten bijna 40 %.

Bron: TROS Radar