Netflix wil het delen van accounts beperken

12032021 Netflixlogo.jpg

Netflix is vanaf donderdag 11 maart begonnen met een test om het delen van accounts te beperken. Het betreft een pilot waarbij gebruikers van een account nu moeten bewijzen dat ze in hetzelfde huis wonen als de eigenaar van het account.

Het gaat momenteel dus om een test, maar het kan er mogelijk toe leiden dat het in de toekomst moeilijker wordt om een account met meerdere mensen te delen, schrijft NU.nl

Voorwaarden Netflix

Volgens de voorwaarden van de streamingdienst mogen gebruikers eigenlijk uitsluitend van één account gebruikmaken als ze in hetzelfde huishouden wonen. Ondanks deze voorwaarden wisselen veel mensen inloggegevens van vrienden en kennissen uit. Het is allang bekend dat deze gegevens worden uitgewisseld, maar Netflix nam geen maatregelen. Het bedrijf wil de misgelopen inkomsten nu blijkbaar toch innen.

Hoe werkt de test?

Vooralsnog wordt slechts aan een klein aantal gebruikers gevraagd om te bevestigen dat ze samenwonen met de eigenaar van de betreffende account. De bevestiging gaat via een verificatiecode die per e-mail of sms kan worden toegestuurd. 

12032021 meldingnetflix.png
De melding van Netflix

Je kunt er ook voor kiezen om de verificatie op een later moment te doen. De melding verschijnt dan weer als je Netflix opnieuw opent. Als er geen verificatie plaatsvindt, kan de kijker worden geblokkeerd. Het is overigens niet duidelijk hoe er precies wordt geverifieerd dat de kijker op hetzelfde adres woont als de eigenaar van de account en of er een IP-controle of iets dergelijks wordt uitgevoerd. 

Bron: NU.nl