Welke streamingdiensten zijn er allemaal in Nederland? Een overzicht van Radar

20200331 streamingdiensten.jpg

De laatste jaren is er een wildgroei van videostreamdiensten ontstaan. Waar je op het gebied van muziek in principe aan één dienst genoeg hebt, moet kun je niet alle films en series op één dienst vinden. Welke zijn er allemaal en hoe ga je daar praktisch mee om?

In Nederland zijn er verschillende diensten waarmee je series kunt kijken. De meest populaire zijn Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, Videoland, Ziggo Movies & Series, Pathé Thuis en NLZiet. In dit artikel geven we een overzicht de mogelijkheden en prijzen van de diensten.

Zijn er op meerdere diensten films of series die je wilt kijken? De meeste diensten zijn maandelijks opzegbaar, kun je de ene maand de ene dienst en de andere maand de andere nemen. Zo betaal je niet dubbel.

De meeste diensten kun je op je telefoon, tablet of computer wel bekijken. Ook veel smart-tv's worden ondersteund. Alternatief kun je vaak gebruikmaken van een Chromecast, mediaspeler of zelfs spelcomputer. Meer hierover kun je hier lezen:

Hoe speel ik Netflix en andere video's op mijn tv af?

Netflix

Netflix is momenteel de grootste streamingdienst. Er is een zeer breed aanbod van zowel films als series en het werkt op vrijwel elk apparaat dat je maar kunt bedenken. Het is wel een van de duurste diensten:

 • €7,99: Met het Basic-abonnement kun je series alleen in SD-kwaliteit kijken met één gebruiker tegelijkertijd.
 • €10,99: Met Standaard heb je HD-kwaliteit en kun je met twee gebruikers tegelijk kijken.
 • €13,99: Het Premium-abonnement geeft toegang tot 4K-kwaliteit en de mogelijkheid om met vier gebruikers naar vier verschillende series tegelijk te kijken.

Ziggo Movies & Series (HBO)

Als je Ziggo-klant bent, kun je daarbij een extra abonnement afsluiten om films en series te streamen. Daarvoor heeft VodafoneZiggo een aanbod met eigen materiaal en een uitgebreider pakket met HBO-series tot zijn beschikking. In andere landen is HBO als losse streamingdienst verkrijgbaar.

Het aanbod van Ziggo kun je bekijken via de Ziggo Go-app voor Android, iOS en Windows. Als je een Horizon Box hebt, kun je die ook gebruiken. Met de Mediabox Next worden sommige films of series in 4K afgespeeld. Je kunt ook met je internetbrowser naar Ziggo Go kijken. Dit zijn de varianten van Ziggo Movies & Series:

 • €6,95: Movies & Series: Hiermee heb je toegang tot een lijst met series waar VodafoneZiggo zelf de licenties voor heeft geregeld.
 • 'Gratis' Movies en Series L krijg je als je je Ziggo-abonnement thuis combineert met een mobiel abonnement van Vodafone of HollandsNieuwe. Hiermee kun je naast de Ziggo-series ook het HBO-aanbod bekijken.
 • €11,95: Movies en Series XL biedt naast de series van Ziggo en HBO ook extra televisiezenders. Als je al Alles-in-1 Max afneemt, is dit er 'gratis' onderdeel van.

Amazon Prime Video

De internetgigant heeft onlangs zijn deuren officieel in Nederland geopend, maar je kon al video's kijken via Prime Video. Hiervoor heb je een Amazon Prime-abonnement nodig. Amazon Prime werkt net als Netflix en Disney+ op bijna alle apparaten die je maar kunt bedenken. Naast video kijken, krijg je ook andere extra's bij het abonnement:

 • €2,99: Er is maar één variant van Amazon Prime, die naast films en video's in 4K-kwaliteit extra voordelen biedt als gratis bezorging van producten op Amazon, een Twitch Prime-abonnement en cloudopslag voor foto's biedt.

Wat heb jij aan de komst van Amazon.nl?

Disney+

Eind 2019 is Disney in de streamingwereld gestart. De mediagigant biedt daarmee alles aan wat valt onder de noemers Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Net als Prime Video en Netflix is de Disney+-app op vrijwel alle apparaten beschikbaar.

 • €6,99: Disney+ biedt al het materiaal dat in 4K beschikbaar is, ook in die resolutie aan op hun platform. Als je een jaarabonnement afsluit, ben je iets goedkoper uit: 69,99 per jaar is ongeveer €5,83 per maand.

De nieuwe streamingdienst Disney+: wat is het en wat kun je ermee?

Apple TV+

Ook Apple is in het streamingbootje gestapt. De dienst biedt momenteel nog een beperkt aantal films en series aan, maar het aanbod groeit snel. Het werkt vooral goed samen met Apple-apparaten. Voor de iPhone, iPad, Apple-computers en Apple TV zijn uiteraard apps beschikbaar. Ook op een groot aantal smart-tv's en mediaboxen van Roku kan een app gedownload worden.

Heb je een computer met Windows of een telefoon met Android, dan is daar geen speciale app voor beschikbaar, maar kun je nog wel via je internetbrowser kijken. Helaas is er geen ondersteuning voor de Google Chromecast.

 • €4,99: Alles wat ik 4K gefilmd is, kun je in 4K kijken via Apple TV+. Als je een Apple-apparaat hebt gekocht, zoals een telefoon, tablet, mediabox of computer, kun je het een jaar lang gratis kijken.

Apple TV+: welke series kun je kijken?

Videoland

Als je fan bent van Nederlandse series en films, zit je bij Videoland aan het goede adres. De dienst biedt een heleboel programma's van Nederlandse bodems aan, maar heeft ook het nodige materiaal uit het buitenland. Er is een app beschikbaar voor Android, iOS en Apple TV. Je kunt het ook in een internetbrowser openen of naar je Chromecast streamen. Voor sommige smart-tv's en de Ziggo Mediabox kun je ook een app downloaden.

 • €8,99: Videoland biedt een aantal series in 4K aan, maar dat is slechts een beperkt aantal en het werkt ook niet in alle apparaten, alleen in de app op sommige smart-tv's van Samsung. Op andere apparaten zit je momenteel maximaal op HD.

NLZiet

NLZiet is vooral in de markt gezet als tegenhanger van je tv-abonnement met de mogelijkheid om live tv te kijken en programma's terug te kijken, maar biedt hierbij het extra voordeel dat je van alles terug kan kijken dat in de afgelopen jaren op tv is uitgezonden, inclusief een aantal films. De app is beschikbaar voor veel apparaten: je telefoon, smart-tv, Apple TV, Amazon Fire TV, PlayStation 4 en computer zijn allemaal voorzien.

 • €7,95: NLZiet biedt de mogelijkheid om zijn materiaal in HD te bekijken.

Geld besparen zonder tv-abonnement, zo doe je dat

Pathé Thuis

Naar de bioscoop gaan is momenteel niet echt een optie, maar met een grote tv, goede geluidsinstallatie en een bak magnetronpopcorn kun je thuis ook een heel eind komen. Pathé Thuis biedt de mogelijkheid om films te kijken die nu nog of net niet meer in de bioscoop draaien. Verder is er ook een ruim aanbod van bestaande films.

Pathé Thuis is geen abonnement waarbij je onbeperkt kan kijken voor een vast bedrag, maar je moet de films los 'huren'. Dit kost tussen de €1,99 en €5,99 en dan kun je de film 48 uur streamen. Je kunt ook films 'kopen', zodat je er toegang tot houdt, maar dan ben je wel al snel meer dan 15 euro kwijt. Je kunt de films in HD bekijken, maar 4K is nog niet beschikbaar.