Nieuwe ronde STAP-budget vergeven in een paar uur

22-07-03-uwv-stap-aanvraag-budget-ANP-371920923.jpg

Het duurde maar 2,5 uur voordat de nieuwe aanvraagronde voor het STAP-budget was gevuld. In die tijd kreeg het UWV 37.500 aanvragen binnen voor de overheidssubsidie voor studiekosten. Daarmee was het budget voor de aanvraagronde van juli (32,6 miljoen euro) vergeven, zo schrijft Nu.nl. 

Op vrijdag 1 juli opende de aanvraagwebsite om 10.00 uur. De toestroom was zo groot dat mensen vrijwel meteen in de wacht kwamen te staan. Iets na twaalven was het budget al op. Veel mensen in de wachtrij vonden de hond in de subsidiepot.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen op 1000 euro

Als jij een van deze mensen was, dan heb je in 2022 nog twee kansen om het STAP-budget van maximaal 1.000 euro aan te vragen. De volgende rondes zijn op 1 september en 1 november. 

STAP ook in maart en mei snel vergeven

Vorige aanvraagrondes in maart en mei waren ook populair - het geld werd toen vergeven in enkele dagen. In maart ontstonden tevens IT-problemen bij het UWV toen duizenden de website tegelijk bezochten. 

Gratis 1000 euro aan opleidingsbudget

Het STAP-budget is een gratis bedrag van 1000 euro dat je kunt investeren in een cursus of opleiding naar keuze, zolang die iets oplevert voor je positie op de arbeidsmarkt. De overheid wil dat het budget voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar is, maar uit onderzoek van Radar blijkt dat niet iedereen ervan op de hoogte is: vooral lager opgeleide mensen hebben niet van STAP gehoord. 

Bron: Nu.nl