background branding

Nog oude VVV Cadeaukaarten liggen? Dit moet je weten

210610 vvv cadeaukaart.jpeg

'Ik vond in mijn lade nog drie oude cadeaubonnen', vertelde Donatella aan Radar. 'Ik belde VVV om te vragen of ik die nog kon gebruiken en hoorde dat ze onbeperkt geldig waren. Maar in verschillende aangesloten winkels kon ik ze niet verzilveren. Wat kan ik nu doen?' We zochten het voor jou uit.

Volgens Donatella herkenden verschillende kassasystemen haar oude bonnen niet. Ze vroeg VVV of ze de papieren Irischeques niet voor nieuwe kon inruilen, die dan wel scanbaar zouden zijn. De VVV reageerde dat de fysieke winkels de bonnen gewoon moesten aanvaarden. Online konden ze niet worden gebruikt. Donatella zat vast en vroeg Radar om hulp.

(Toch) kosteloos omruilen

We vroegen VVV wat bezitters van een oude cadeaukaart het beste konden doen. 'Voor klanten die niet op de juiste manier kunnen verzilveren bij een van onze partners, zullen we de bon kosteloos omruilen voor een nieuwe VVV Cadeaukaart. De nieuwe kaart is dan naast de fysieke winkelpunten ook bij webwinkels te besteden.' 

Update

Uitzondering

VVV Cadeaukaarten vroeg de redactie om het volgende toe te voegen: 

Een uitzondering hierop is een VVV Geschenkbon waar een einddatum op staat. Die is na afloop van die datum niet meer geldig en wordt dus ook niet meer uitbetaald. De papieren VVV Geschenkbon die nog in guldens uitgegeven is, is dus niet meer geldig, aangezien de daarop vermelde geldigheidstermijn verlopen is.

Nieuwe techniek voor het verzilveren levert soms problemen

Goed om te weten: sinds 15 februari 2021 worden papieren Cadeaubonnen gescand, zoals eerder alleen voor de nieuwere digitale bonnen het geval was. Voorheen werden de papieren bonnen nog gewoon overhandigd aan de kassa, zonder te worden gescand. 'We constateren echter dat er met de nieuwe techniek nog weleens iets fout gaat en dat de verzilvering als resultaat daarvan niet succesvol lukt', vertelt VVV. 'Dat is vervelend voor zowel de besteder van de bon als de winkel waar dit gebeurt. Dit zijn incidenten die wij met dank aan meldingen vanuit deze winkels en besteders kunnen oplossen.' 

Oudste bonnen zonder barcode

Als je bon niet kan worden gescand, kun je dus de zaak waar je hem wou verzilveren vragen om met VVV contact op te nemen. Heb je een nog oudere papieren cadeaukaart zónder barcode? Dan kan je die bij VVV omruilen voor een nieuwe kaart.