background branding

NPO Start-app werkt nog steeds niet op Apple TV: krijg je geld terug?

Npo Start Apple TV

De NPO Start-app is op 1 december 2023 vernieuwd en sindsdien stromen de klachten binnen bij Radar. Mensen kunnen niet van alle functies gebruik maken, of de app werkt helemaal niet meer. Vooral mensen met Apple TV melden zich vaak met problemen. Wij vragen de NPO om uitleg.  

App stapsgewijs uitgerold

Dat veel mensen problemen ervaren met de NPO Start-app komt doordat hij stapsgewijs wordt uitgerold. De nieuwe versie van NPO start werkte eerst op de website, daarna zou uitgerold worden in de Android-app en op Android TV, daarna de iOS-app, dan de settopboxen van KPN en VodafoneZiggo en pas als laatste Apple TV.

Hierdoor is de app op Apple TV nog niet compleet en kun je bijvoorbeeld problemen ervaren met live programma’s kijken, zoeken en inloggen bij NPO Plus. Heb jij een NPO Plus abonnement? Dan betaal je dus wel, terwijl je er geen gebruik van kunt maken op je Apple TV. 

NPO Plus te gebruiken op ander toestel

We nemen contact op met de NPO om te vragen hoe lang deze problemen nog aanhouden. Een woordvoerder vertelt dat er de komende maanden hard wordt gewerkt om NPO Plus beschikbaar te maken voor mensen met Apple TV. 

In de tussentijd kunnen mensen met NPO Plus hun abonnement volgens de woordvoerder gewoon op andere apparaten gebruiken. “Bijvoorbeeld een tablet, smartphone, laptop, de Samsung en LG smart tv app of de settopbox app bij KPN of VodafoneZiggo.”

“Met behulp van een tablet, smartphone of laptop kunnen gebruikers ook streamen naar hun Apple TV door gebruik te maken van Airplay of streamen naar hun smart tv via een Chromecast”, vervolgt de woordvoerder.

Krijg je geld terug?

Maar wat als je helemaal niet kunt streamen naar je televisie of de app kunt gebruiken op je tablet of smartphone? Wat als je alleen van je abonnement gebruik kunt maken via Apple TV? Alleen in die situatie word je volgens de woordvoerder gecompenseerd. 

“Natuurlijk begrijpen we heel goed dat NPO Plus voor de gebruikers van de app op AppleTV ook beschikbaar moet zijn. Daarom gaan we die abonnees, waarbij NPO Plus gebruik via de AppleTV de enige mogelijkheid is, compenseren door de kosten voor het Plus-abonnement niet in rekening te brengen.” 

Bronnen: NPO, iCulture