Netflix, Disney+ en nu ook Skyshowtime: er zijn steeds meer streamingdiensten, maar welke past het beste bij jou?

Streamingdienstem131612705_s.jpg

Om films en series te kunnen zien hoef je niet meer te wachten tot je favoriet op televisie komt. Je kunt inmiddels kiezen uit meer dan 25 streamingdiensten met allemaal net even een ander aanbod. 25 oktober is er weer eentje bijgekomen: Skyshowtime. Ook deze streamingdienst heeft weer een groot aanbod met films en series.

Radar zet de grootste streamingdiensten op een rijtje.

Skyshowtime

Deze dienst is nieuw en is een samenwerking tussen grote Amerikaanse bedrijven. Hierdoor zijn meteen veel films van bedrijven zoals Dreamworks en Universal Pictures beschikbaar. Films als Jurassic Park en E.T. kun je hier vinden. Skyshowtime heeft een dusdanig groot aanbod dat het hoopt snel te kunnen concurreren met Netflix en Disney+. Het heeft één soort abonnement waarbij je op drie apparaten tegelijk kan kijken.

Prijs maandelijks:
€6,99

Netflix

Als tweede de marktleider: Netflix. Grote kans dat dit de eerste is waar je aan denkt bij het begrip streamingdienst. Naast een groot aanbod films en series van andere bedrijven heeft Netflix ook zogenaamde ‘Netflix Originals’, zoals Stranger Things en de Jeffrey Dahmer serie die door het bedrijf zelf zijn geproduceerd.

Netflix komt volgend jaar met een nieuw systeem waardoor je een account niet meer zomaar kunt delen met mensen buiten je huishouden. Wil je dat toch? Dan betaal je extra. Hoeveel extra heeft Netflix nog niet bekend gemaakt. De prijzen variëren per abonnement en de verschillen per abonnement zitten vooral in het aantal apparaten waarop je tegelijk kunt kijken en de kwaliteit. Ook komt er nog een goedkoper abonnement aan met reclames. Wanneer dit komt en hoeveel het gaat kosten is nog niet bekend.

Prijzen maandelijks:
Basic: €7,99 (één apparaat)
Standaard: €11,99 (twee apparaten)
Premium: €15,99 (vier apparaten)

Disney+

Deze streamingdienst heeft zoals je verwacht alle Disney en Pixar films. Daarnaast heeft hij films en series van Marvel, Star Wars en National Geographic. Met de komst van Star heeft Disney+ zijn aanbod verder uitgebreid, als antwoord op de kritiek dat er te weinig kijkopties waren voor volwassenen. ABC en Fox werden opgekocht waardoor titels als Modern Family en Grey’s Anatomy ook beschikbaar werden. Met het abonnement kun je op vier apparaten tegelijk kijken.

Prijs maandelijks:
€8,99

HBO Max

Deze streamingdienst is vooral bekend om het brede aanbod van Warner Brothers. Deze studio heeft veel bekende films gemaakt zoals de Harry Potter films en A Star is Born. Vanaf begin dit jaar zijn ook de programma’s van Discovery+, dat zich vooral op non-fictie focust, te zien op deze streamingdienst. Daarnaast maakt HBO Max ook originals, waaronder het populaire Game of Thrones.

Prijzen maandelijks:
Basis € 5,99 (één scherm)
Standaard €7,99 (drie schermen)

Amazon Prime Video

Ook is er Amazon Prime Video, waarbij je naast de voordelen van Amazon Prime zoals gratis bezorging op dezelfde dag, ook films, series en originals kan kijken. Hierop vind je series als The Handmaid's Tale en The Office. Naast films en series die inbegrepen zijn, is er ook een groot aanbod van films je kunt kopen via Prime Video.

Prijs maandelijks:
€2,99 

NPO Plus

Deze streamingdienst van de publieke omroep heeft net even wat meer opties dan NPO Start, de gratis dienst van de NPO. Zo kan je programma’s en dramaseries langer terugkijken of juist vooruit kijken en in hogere kwaliteit. Hierbij horen programma’s als Het Gouden Uur en Oogappels. Het aanbod is ook inclusief internationale films en series.

Prijs maandelijks:
€2,95 

Videoland

Videoland is onderdeel van RTL Nederland. Het biedt een combinatie van RTL-programma’s  en internationale series en films. Bijna alle RTL-programma’s zijn te terug te kijken, maar je kan de dienst ook gebruiken om live te kijken of aflevering al vooruit te kijken. Videoland heeft series die het bedrijf zelf produceert, zoals bijvoorbeeld Mocro Maffia en Judas. Net zoals bij Netflix zitten de verschillen in abonnementsprijzen vooral in het aantal apparaten waarop je tegelijk kunt kijken. Videoland heeft ook een goedkoper abonnement waarbij je kunt kijken met reclames.

Prijzen maandelijks:
Basis €4,99 (één apparaat, met reclames)
Plus € 8,99 (twee apparaten)
Premium €10,99 (vier apparaten) 

NLZIET

Dan nog een Nederlandse streamingdienst: NLZIET. Deze streamingdienst heeft 38 tv-zenders, waaronder alle Nederlandse publieke en commerciële zenders en vele regionale zenders. NLZIET heeft twee soorten abonnementen. Basis is alle Nederlandse zenders gecombineerd, bij Extra krijg je er nog tien internationale zenders bij. Bij beide abonnementen kan je op twee apparaten tegelijk kijken.

Prijzen maandelijks:
Basis €7,95
NLZIET Extra €9,95

Sportstreamingdiensten

Naast streamingdiensten die zich richten op films en series, heb je ook streamingdiensten die zich ook op andere dingen focussen. Zo is er Viaplay, waarbij je vanaf volgend jaar als enige de Formule 1 kan volgen. Ook biedt het de buitenlandse voetbalcompetities zoals de Engelse Premier league en Duitse Bundesliga. 

Ben je een sportfan? Dan is er ook ESPN. Bij deze dienst volg je de grote voetbalcompetities, zoals de Nederlandse Eredivisie en Engels Premier League, maar kan je ook de Amerikaanse Basketbalcompetitie en en alle grote tennis wedstrijden volgen.

Overzicht van alle abonnementen en prijzen per maand