NVWA waarschuwt voor vleesproducten van Dirk en DekaMarkt

22-01-16-terugroepactie-vlees-gehaktbal-bacterie-dirk-dekamarkt.jpg

Diverse rundvleesproducten van de DekaMarkt en de Dirk van den Broek bevatten mogelijk salmonella. Ook wordt een gehaktbal met jus per direct uit deze supermarkten gehaald, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gaat om DekaVers runderchipolata, runderbraadworst, rundergehakt en rundersaucijs mediterraans en de 1 de beste Runderbraadworst en de 1 de Beste runderchipolata. Deze producten, met houdbaarheidsdata tot 20 januari, gaan meteen uit de schappen. Recent riep DekaMarkt al een hamburger terug vanwege besmetting met de listeriabacterie.

Deze vleesproducten eten kan gevaarlijk zijn

Klanten krijgen het dringende advies het vlees niet te eten. Onvoldoende verhitting kan een gevaar opleveren voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

Ook gehaktballen met verkeerde jus teruggeroepen

Ook de DekaVers gebraden gehaktbal met jus en de Beste gebraden gehaktbal met jus van de Dirk van den Broek moet uit de schappen. Volgens de NVWA zijn de zakjes jus mogelijk verwisseld met de zakjes Oosterse Vinaigrette. Daardoor kan het zijn dat de saus soja en tarwe bevat, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een allergie voor deze producten. De inhoud is te herkennen aan de naam die op het zakje staat vermeld.

 Bron: ANP