Officiële app om IBAN om te rekenen gelanceerd

iban_800x628.jpg

Met de officiële app IBAN-tool kunnen consumenten nu rekeningnummers omzetten naar IBAN. Handig als je steeds je IBAN vergeet, of als het nummer nog niet op je pinpas vermeld staat.

Sinds de invoering van de IBAN schieten de omreken-apps als paddenstoelen uit de grond. Niet al deze toepassingen zijn te vertrouwen. Eerder zorgde de tool van IBAN Converter voor problemen. De app gaf in sommige gevallen verkeerde rekeningnummers.

Hoe werkt de app?

De officiële IBAN-tool is ontwikkeld door de Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank. De app werkt simpel: na het openen kun je het rekeningnummer invullen en selecteer je de bijbehorende bank. Je krijgt vervolgens de volledige IBAN te zien.

Een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland laat aan Radar weten dat de app niet beschikbaar is voor telefoons met een besturingssysteem van Windows. Of er een Windows-variant komt, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Dat hangt onder meer af van de vraag ernaar.De omrekentool is voor iedereen via de browser beschikbaarDownload de app voor AndroidDownload de app voor iOS (Apple)

Bron: Radar / De Nederlandsche Bank / iCulture.nl