'Oneerlijke verdeling coronacompensatie voor studenten'

10082021 studenten.jpg

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) maakt zich zorgen over de studenten die buiten de boot vallen bij de nieuwe corona-studiecompensatieregeling. Het beleid is volgens de LSVb niet eerlijk, waardoor een financiële domper dreigt voor honderden studenten. De bond opent daarom een meldpunt voor klachten over het huidige beleid, meldt De Telegraaf.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) ontving de afgelopen weken verschillende meldingen van studenten voor wie de huidige corona-studiecompensatieregeling, recent gelanceerd door het onderwijsministerie, niet toereikend is.

Verschil in geldbedrag

Zo krijgen studenten die vóór 31 augustus afstuderen 535 euro van het betaalde collegegeld terug. Studenten die het komend collegejaar studeren, en ook al in de voorgaande coronajaren hebben gestudeerd, krijgen een halvering van het collegegeld. Maar studenten die door kort oponthoud aan het begin van het komende collegejaar afstuderen, krijgen alleen een halvering voor de korte periode dat zij in het nieuwe collegejaar gestudeerd hebben. En dat is oneerlijk, zegt Ama Boahene, voorzitter van de LSVb.

Bron: MediaWatch