Ongebruikte ov-abonnementen door corona: meer voordeeltjes nodig

050122 Trein.jpg

Het openbaar vervoer moet de rode loper voor de reiziger uitrollen en komen met aantrekkelijke nieuwe producten als een tien- of honderdrittenkaart. Nu blijft de passagier vaak zitten met een grotendeels ongebruikt abonnement in deze coronatijd. Dat stelt reizigersvereniging Rover, schrijft De Telegraaf.

'Het is typisch kortetermijndenken waar de bedrijven mee bezig zijn. Maar met de woningbouw- en klimaatopgave waar ons land de komende jaren voor staat, is goed openbaar vervoer bitter hard nodig', stelt directeur Freek Bos. 'Daarom willen we dat het ov zich concentreert op behoud van reizigers. Want als ze eenmaal vertrokken zijn, keren ze moeilijk weer terug.'

'Veel reizigers mogelijk nog jaren weg'

Rover wil dat er vol wordt ingezet op herstel van het ov. 'Door nu buslijnen te schrappen blijven veel reizigers mogelijk nog jaren weg uit het ov. Er gaat te veel aandacht uit naar de huidige financiële zorgen waardoor de ov-sector de lange termijn uit het oog verliest en reizigers kwijtraakt', meent Bos, die een brandbrief aan de Tweede Kamer en Provinciale Staten heeft gestuurd.

Bron: ANP