Ongevraagd penisvergrotend middel Horsepower Plus in de post | Radar checkt

Opeens ligt er een pakketje met de naam Horsepower Plus op de mat. In het pakje zitten pillen die je penis zouden vergroten. Het verbaast je, want je hebt ze helemaal niet besteld. Dit overkwam de afgelopen maanden honderden consumenten.

Het gaat om pillen van het bedrijf Aliaz Cooperation Sia uit Estland. Bij de Consumentenbond regent het klachten. In een paar maanden tijd kwamen ruim vierhonderd klachten binnen. Het gaat als volgt: consumenten krijgen ongevraagd een pakketje met daarbij een rekening van een bedrijf uit Estland. Daarin wordt gevraagd het bedrag over te maken. Vrij snel daarna volgen brieven met aanmaningskosten. Een maand later volgt een brief met incassokosten. Sommige consumenten krijgen nog een pakketje met het potentiemiddel toegestuurd met daarbij een rekening die wel op kan lopen tot bijna tweehonderd euro.

'Betaal de rekening niet'

De consumenten geven aan geen enkele koopovereenkomst te hebben gesloten met het bedrijf. Maar wat moet je doen als je dit overkomt? Gerard Spierenburg van de consumentenbond is helder: Doe niets. Betaal de rekening niet. Gooi het pakketje in de prullenbak. Als je geen koop bent aangegaan, kan het bedrijf je niks maken. Een bedrijf mag je nooit ongevraagd producten toesturen. Stuur het pakketje ook niet terug, dan weten ze dat ze beet hebben.

Hoe het bedrijf aan de adressen komt, is onduidelijk. Ook internationaal waarschuwen consumentenorganisaties nu voor het bedrijf Aliaz Cooperation Sia. Het Europees Consumenten Centrum (ECC) heeft in verschillende Europese landen een bericht op de site gezet. Hierin staat ook een voorbeeldbrief voor ongevraagde toezendingen. In het bericht melden ze vooral om de pillen niet in te nemen omdat onduidelijk is wat de bijwerkingen zijn. In 2016 kwamen er ook veel meldingen binnen bij de Consumentenbond over onterechte rekeningen van Aliaz Cooperation Sia. 

Forumreacties

19
  • Door Radar

Opeens ligt er een pakketje met de naam Horsepower Plus op de mat. In het pakje zitten pillen die je penis zouden vergroten. Het verbaast je, want je hebt ze helemaal niet besteld. Dit overkwam de afgelopen maanden honderden consumenten. Bekijk de uitzending van 1 april 2019 terug.

  • Door hänschen klein

Het betreft 'oude pillen' ... (uit 2016) https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/geldzaken-recht/niet-bestelde-pillen

  • Door hänschen klein

1 april
Nee, die melding was te vroeg voor een 1-april-grap namelijk op 02 februari ... ;-)