Ook met zelfrijdende auto straks verzekerd de weg op

zelfrijdende-auto-tesla-verzekert-11-10-17.jpg

Centraal Beheer gaat zelfrijdende elektrische deelauto's verzekeren. Moederbedrijf Achmea heeft hiervoor een deal gesloten met Amber. Dat Eindhovense bedrijf wil vanaf 2021 zelfrijdende wagens gaan maken die mensen kunnen boeken om tijdelijk te gebruiken.

De verzekeraar wil op deze manier inspelen op de toekomst, waarin waarschijnlijk steeds minder behoefte zal zijn aan de traditionele autoverzekering. Er komen waarschijnlijk veel meer zelfrijdende wagens op de markt en door de samenwerking met Amber kan het bedrijf zich daarop voorbereiden. 'Wij kunnen en willen nu niet afwachten', zo verklaart Achmea-bestuurslid Robert Otto. 'Onze klanten kunnen ervan uitgaan dat hun zelfrijdende auto straks ook gewoon goed verzekerd is.'

Achmea grootste autoverzekeraar

Achmea is met zo'n 2,3 miljoen autoverzekeringen naar eigen zeggen de grootste autoverzekeraar van Nederland. Amber beheert op dit moment nog enkele tientallen elektrische BMW i3’s, die als deelauto’s worden ingezet op de High Tech Campus in Eindhoven. De onderneming wil volgend jaar beginnen met het testen van zelfrijdende auto's op afgesloten stukken weg.

Bron: ANP