Ook trouwe KLM-klant gaat toeslag voor bagage betalen

Ook leden van het KLM frequent-flyerprogramma moeten toeslag betalen om hun bagage in het ruim mee te nemen. 'Gewone' passagiers betalen al langer daarvoor. 'Ivory'-deelnemers dienen van 1 oktober een toeslag van 7,50 euro per koffer te betalen. Dit meldt de Consumentenbond.

Ruim een jaar geleden besloot KLM een vergoeding van 15 euro te vragen voor het inchecken van bagage. Leden van het Flying Blue-programma mochten hun bagage nog wel gratis inchecken. Het gevolg was echter dat het programma binnen korte tijd tienduizenden extra leden kreeg en velen zo de vergoeding omzeilden.

Vanaf 1 oktober zullen ook deze trouwe klanten een toeslag voor hun bagage krijgen. Voor iedere ingecheckte koffer zal een bedrag van 7,50 euro moeten worden betaald.Reactie Consumentenbond

De Consumentenbond heeft in een reactie aangegeven met 'lede ogen aan te zien hoe de bagageregels steeds ingewikkelder worden'. De bond hekelt de verschillende regels van luchtvaartmaatschappijen voor de afmetingen en kosten per koffer. Zij pleit voor één gratis stuk ruimbagage per passagier.

Bron: Consumentenbond