Opgelet! Schadelijk worddocument in phishingmail

phishing-man-pc-780.jpg

Een mailtje over een zogenaamde 'goedbedoelde herinnering wat betreft uw verschuldigde saldo' bevat een worddocument met malware. Volgens beveiligingsbedrijf Fox-IT wordt een virus geïnstalleerd als je het document opent. Dat virus kan vervolgens bankgegevens buit maken.

Meer dan honderdduizend mensen hebben het bericht ontvangen, zegt Fox-IT. Volgens het bedrijf gaat het om de grootste phishingcampagne van het jaar. De mail wordt vooral verspreid via werkmailadressen, een enkeling ontvangt het bericht op zijn privémail.

Heb jij ook een mail ontvangen? Open de wordbijlage niet en verplaats het bericht naar de digitale prullenbak! Een voorbeeld van het bericht zie je hieronder.

Het kan zijn dat de inhoud net iets anders is dan in bovenstaand voorbeeld. De Fraudehelpdesk meldt dat meerdere bedrijven contact hebben gezocht omdat ze hun eigen bedrijfsgegevens in de mails aantroffen.

Naam van ontvanger

RTL Z meldt dat er ook mails in omloop zijn waarbij het worddocument de naam heeft van de ontvanger. Laat je daardoor niet verleiden de bijlage te openen!

Twijfel je over de echtheid van een mail? Neem dan contact op met het bedrijf via de contactgegevens die je zelf vindt op de officiële website.

Bron: NOS / RTL Z / Fraudehelpdesk / Opgelicht?!