background branding

Opgepast: Video laat iPhone en iPad vastlopen

iphone-video-vastlopen-22-780.jpg

Een filmpje dat circuleert op internet laat je iPhone of iPad crashen. Hoe herken je de video, en wat kun je doen om je Apple-toestel weer aan de praat te krijgen als je per ongeluk toch geklikt hebt?

Het komt wel vaker voor dat er een video opduikt die ervoor zorgt dat je iPhone of iPad vastloopt. Linkjes naar het filmpje worden dan vaak voor de grap gedeeld in WhatsAppgroepen of op andere sociale media. Volgens technologiesite iPhoned zijn er in ieder geval geen aanwijzingen dat er ook kwaadaardige software op je toestel geïnstalleerd wordt. Het filmpje zorgt ervoor dat je apparaat eerst veel trager wordt en vervolgens vastloopt.

Waar herken je de video aan?

  • Je moet het filmpje openen in de Safari-browser;
  • in de videopreview zie je iemand bij een bed staan, naast een bruine kast;
  • de video duurt een paar seconden, zorgt ervoor dat er een lichtgroene kleur over je scherm komt waarna je toestel vastloopt.

Toch geopend! Wat nu?

Je moet je iPhone of iPad dan opnieuw opstarten. Werkt dit niet? Dan kun je een harde reset uitvoeren.

  • iPhone 6S en ouder: Houd de powerknop en homeknop samen ingedrukt. De iPhone start vanzelf opnieuw op. Dit kan even duren. Laat de knoppen los als het Apple-logo in beeld verschijnt.
  • iPhone 7 (Plus): Houd (in plaats van de power- en homeknop) de vergrendelknop en de volume-omlaag-knop enkele seconden ingedrukt.

Bron: iPhoned