Opheffing merk XS4ALL mag doorgaan

xs4all-doorgang-opheffing-23122019.jpg

KPN mag doorgaan met de plannen om zijn merk XS4ALL op te heffen. De ondernemingsraad van XS4ALL was naar de Ondernemingskamer gestapt, maar die stelde KPN in het gelijk. 'Het staat XS4ALL en KPN vrij om het besluit tot integratie uit te voeren', concludeerden de rechters.

De ondernemingsraad vroeg onder meer om een onderzoek naar de gang van zaken bij KPN en XS4ALL. Ook wilde de vertegenwoordiging dat er een tijdelijk bestuurder bij XS4ALL zou worden aangesteld. Die verzoeken zijn afgewezen. Volgens de rechters is het besluit goed genoeg onderbouwd en is er genoeg rekening gehouden met het belang van XS4ALL. Ook heeft het geen ingrijpende gevolgen voor het personeel, omdat er geen gedwongen ontslagen vallen.

'Verandert niets aan dienstverlening'

Bestuursvoorzitter Joost Farwerck van KPN zegt in een reactie: 'Het is goed dat er nu duidelijkheid is. Voor mij is het nu belangrijk om eerst in overleg te gaan met de medewerkers van XS4ALL. Ik wil in het begin van het nieuwe jaar onderzoeken hoe we hier samen een succes van kunnen maken. Voorlopig verandert er niets aan onze dienstverlening voor klanten.'

XS4ALL: 'niet de juiste stap'

De ondernemingsraad is teleurgesteld. 'We hadden dit graag anders gezien. Onze argumenten blijven staan, we zijn er nog steeds van overtuigd dat dit niet de juiste stap is. Dat het niet goed is voor klanten, voor medewerkers en voor het bedrijf.' De raad denkt nog na over vervolgstappen om te proberen XS4ALL toch te behouden.

KPN had in januari aangekondigd te stoppen met het merk XS4ALL. De ondernemingsraad van de provider adviseerde om dat niet te doen. De plannen zouden slecht zijn onderbouwd en in strijd met gemaakte afspraken. KPN legde het advies naast zich neer. De ondernemingsraad ging daarom in beroep bij de Ondernemingskamer.

Boze aanhangers van XS4ALL hebben al een alternatieve provider opgezet, Freedom Internet. Zij hadden vooraf al geen hoop meer dat XS4ALL behouden zou blijven.

Bron: ANP