background branding

Oplichting op Marktplaats: 3 tips bij bestellingen

marktplaats_800x628.jpg

In een groot fraudeonderzoek naar oplichting via Marktplaats heeft de politie ten minste zestig slachtoffers achterhaald. Hoe voorkom je dat je via Marktplaats wordt opgelicht?

Op Marktplaats werden onder meer voertuigen zoals graafmachines, heftrucks en hijskranen te koop aangeboden. Na betaling werden de goederen niet geleverd, maakte de politie dinsdag bekend.

De gedupeerden komen uit heel Nederland. De politie vermoedt dat het aantal slachtoffers groter is dan de zestig aangiften die zijn verzameld.

3 tips voor winkelen op Marktplaats

  1. Ziet een advertentie er verdacht uit en vertrouw je het niet helemaal, ga dan niet tot aankoop over;
  2. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet opgelicht wordt, vraag dan of je het product bij de verkoper thuis op kunt komen halen, om tevens het product aan een grondige inspectie te onderwerpen. Dan kun je er zeker van zijn dat het door jou gekochte product helemaal naar wens is;
  3. Wil je toch via internet betalen, dan kun je er voor kiezen om jouw product te kopen bij een verkoper die betaling via PayPal aanbiedt. PayPal is een online betalingsysteem waarbij de koper beschermd wordt. Als je je product niet ontvangen hebt kunt je hier een geschil openen. Als je door PayPal in het gelijk gesteld wordt, kun je een terugstorting van het aankoopbedrag verwachten.

Bron: Radar / ANP