background branding

Oppas regelen via een app groeit in populariteit

kinderoppas_46800880_l.jpg

Ouders kiezen er steeds vaker voor om oppas voor hun kinderen via een app te regelen. NOS sprak met hoogleraren in de pedagogiek: waarop moet je letten als je een oppas via een app boekt?

De oppasservice Charly Cares is nu in vijf steden beschikbaar, en heeft op dit moment 5000 gezinnen en oppassers die gebruik maken van de app. Bsit is een internationale aanbieder en heeft 120.000 leden in vier landen. Hoeveel Nederlandse gebruikers de app heeft wil Bsit niet zeggen.

Sommige toepassingen werken alleen met online reviews, andere apps screenen de oppassers ook persoonlijk. Waar kun je op letten als je een oppas boekt via een toepassing op je telefoon? De commissie-Gunning deed onderzoek naar kinderopvang in Nederland en adviseert:

  • Kies voor oppassers die gescreend zijn, en spreek ook altijd zelf met de oppas;
  • Vraag naar referenties, en controleer of die kloppen.

Hoogleraren pedagogiek Ruben Fukkink van de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar pedagogiek Louis Tavecchio hebben nog een advies:

  • Pas op voor verschillende oppassen en te weinig structuur. Fukkink: 'Last minute elke keer een ander gezicht is niet goed voor kinderen'. Tavecchio voegt daar nog aan toe: 'Als een kind wakker schrikt en er staat steeds een ander meisje, is dat niet goed voor het veiligheidsgevoel van het kind.'

Bron: NOS

Meer over