background branding

Ouders procederen tegen Menzis vanwege onterechte premie-inning

tandarts-menzis-twentse-ouders-rechter-780.jpg

Twenste ouders stappen naar de rechter vanwege de volgens hen onterechte premie-inningen door Menzis voor extra tandartsverzekeringen. Onder hen is ook Jan Wegdam. In Radar legde hij in 2016 al uit dat zijn zoon en nog veel meer mensen die wonen in een instelling onterecht een dubbele premie betalen. Dit zou Menzis moeten kunnen weten, want de mensen zijn ook via de instelling al bij Menzis verzekerd. Menzis ontkent dit vandaag in de Tubantia.

In het stuk in de regionale krant doet de verzekeraar het voorkomen alsof ze niet kan weten dat de mensen al verzekerd zijn. Het gaat om premies van zo'n 40 euro per maand die de verzekeraar bij tientallen mensen heeft geïncasseerd.

Bekijk het tv-item dat Radar eerder over dit onderwerp maakte:

Onnodige extra's van de zorgverzekering

200 gezinnen

Volgens de procederende ouders raakt de kwestie minimaal 200 Twentse gezinnen, die samen al tonnen aan premie hebben betaald.

Menzis zegt niets fout te doen en ziet het proces met vertrouwen tegemoet. 'We houden ons keurig aan de wet', aldus een woordvoerder in de krant. Patrick Wolbers, de advocaat van de vier ouders, meent echter ook een sterke zaak te hebben. 'Menzis beweegt niet, dan blijft alleen een proces over.' Het proces begint op 19 februari bij de rechtbank in Arnhem.

Bron: Tubantia