Parkeertarieven van ziekenhuizen - reactie OLVG Oost

olvg_oost-logo-parkeertarieven-780.jpg

Naar aanleiding van Radars item over parkeertarieven van ziekenhuizen (maandag 5 februari 2018) heeft het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) Oost van Amsterdam de volgende reactie gegeven.

'Om onze parkeerruimte zo veel mogelijk toegankelijk te houden voor patiënten en bezoekers hanteert OLVG het straattarief. Als we dat niet doen dan vult onze kleine parkeergarage, die midden in de stad ligt, zich met auto’s van winkelend publiek en van mensen die om een andere reden de stad bezoeken. OLVG is daarnaast goed bereikbaar met OV, fiets en heeft een goede park and ride-mogelijkheid. De inkomsten komen ten goede aan de patiëntenzorg.

We hebben alternatieve systemen onderzocht, maar het blijkt in de praktijk zeer lastig te controleren of iemand patiënt is, bezoeker van het ziekenhuis of bezoeker van de stad. De grote administratieve last, die de handhaving met zich meebrengt, is kostbaar.

We zijn voortdurend  in gesprek met de gemeente om te kijken naar alternatieven voor parkeren, ook voor onze zorgmedewerkers, omdat het beleid van de stad zich steeds meer richt op autovrij en de kosten hoog zijn.'