Pas op: E-mail over verjaardagsactie van Action is nep!

Schermafbeelding_2018-09-24_om_16.59.28.png

Action bestaat 25 jaar en deelt cadeaubonnen uit om dat te vieren. Tenminste, dat staat in een e-mail die je krijgt. De e-mail is echter niet van Action, maar van een andere partij die je probeert aan te melden voor verscheidene reclame-uitingen. Pas op!

De e-mail in kwestie wordt niet verstuurd door iemand van Action, maar door een adres dat niets met de budgetketen te maken heeft. Ook de website waar het artikel naartoe linkt, is niet action.com, maar het ongerelateerde want-to-be-a-winner.com. In de e-mail wordt er verteld dat de keten 25 jaar bestaat en elke week een cadeaukaart van 500 euro weggeeft. Hoewel de keten daadwerkelijk 25 jaar bestaat en daar acties omheen heeft bedacht, komen deze niet overeen met wat er in deze e-mail beloofd wordt.

Radar heeft contact met Action opgenomen, welke bevestigt dat de e-mail inderdaad nep is.

Als je deze waarschuwingssignalen negeert en alsnog de twee vragen beantwoordt, wordt je om je geslacht, naam, e-mailadres en geboortedatum gevraagd. Vervolgens moet je de voorwaarden accepteren. Bij deze voorwaarden staat echter in kleine lettertjes dat je akkoord gaat dat een flink aantal bedrijven je aanbiedingen mogen sturen via e-mail, telefoon, sms of zelfs post. Kijk dus uit voor deze e-mail en zorg dat je je niet openstelt voor nog meer spam.