background branding

Pas op: valse mail over winactie van 'MediaMarkt'

phishing-mediamarkt29102018.jpg

Een mail gaat rond die zogenaamd afkomstig is van MediaMarkt. In de tekst staat dat het bedrijf 'wegens aanhoudend succes' een speciale actie heeft opgezet. De indruk wordt gewekt dat je een cadeaukaart hebt gewonnen. 

In de mail staat: 'Wegens aanhoudend succes hebben we een speciale actie voor alle MediaMarkt liefhebbers en jij bent geselecteerd voor de cadeaukaart t.w.v. €500! Wij selecteren zorgvuldig emailadressen die eerder hebben aangegeven interesse te hebben in één van onze producten.' Vervolgens word je opgeroepen om drie vragen te beantwoorden via een link, en staat er een link om 'je cadeaukaart' te verzilveren.

De mail lijkt afkomstig van MediaMarkt, maar dit is niet het geval. MediaMarkt adviseert je 'niet op de link in deze e-mail te klikken, het bericht uit jouw inbox te verwijderen en de afzender te blokkeren'. Op de website van MediaMarkt vind je voorbeelden van andere phishingmailtjes uit naam van het bedrijf. 'Mocht je in de toekomst twijfelen aan mails die je uit naam van MediaMarkt ontvangt, controleer dan het afzendadres. Dit adres eindigt altijd op mediamarkt.nl', laat de elektronicawinkel weten. 

Meer tips hoe je een phishingmail kunt herkennen